Sådan bygger du en legeplads i dit lokalområde

Bor du i et villakvarter, eller er du en del af en boligforening, og har du lyst til at skabe større fællesskab? Så er det f.eks. en mulighed at bygge en legeplads, der kan samle både børn og voksne fra nabolaget.

Men hvordan kommer du i gang med sådan et projekt?

Undersøg regler og tilladelse

Der er en række forskellige regler, hvad angår legepladser. Derfor er det noget, du er nødt til at sætte dig ind i. Først og fremmest er du nødt til at finde ud af, om du har tilladelse til at bygge en legeplads i dit lokalområde. Det kan du finde ud af ved at søge rådgivning hos din kommune.

Desuden er der nogle forskellige regler i forhold til legepladsredskaber. Der er dog individuelle regler, alt afhængig af om du bygger en offentlig eller privat legeplads. Derfor skal du finde nogle regler, der passer til netop dit byggeprojekt.

Vælg et sikkert faldunderlag

Det er vigtigt med et sikkert og godt underlag på enhver legeplads. Det er nemlig ikke ret sikkert med f.eks. beton eller asfalt. Derfor kræver det en særlig type faldunderlag. Det er f.eks. oplagt med gummiasfalt, der er blødt at falde på. Det er samtidig et materiale, der fungerer perfekt på en legeplads, fordi det kræver minimal vedligeholdelse.

Find en samlet løsning

Til sidst mangler der naturligvis alt indhold såsom gyngestativer, rutsjebaner m.m. Du kan finde en samlet løsning flere steder. Derfor skal du blot finde du af, hvor stor en legeplads du gerne vil lave, samt hvad dit budget er. Det er nemlig primært det, der afgør, hvilken løsning der er mest passende.

Du kan altid få vejledning af en forhandler i forhold til størrelse, sammensætninger, priser m.m. På den måde kan du finde en løsning, der passer til lige præcis dit boligkvarter.