Indretning for mænd: Undgå et lige antal i boligindretningen

boligindretning for mænd

Når du indretter boligen med f.eks lamper, vaser eller andre genstande, er det faktisk en rigtig god ide at bruge et ulige antal. Naturligvis er der også en god grund hertil. 

Som mennesker er vi 100% symmetriske opbygget. Af samme grund kan vores hjerne bedst kan forholde sig til og afkode ting der er symmetriske i deres opbygning. Samtidig ligger der et urinstinkt i os mennesker. Det går helt tilbage til stenalderen. Her var den symmetriske afkodning af et ansigtsudtryk, ofte forskellen på liv eller død. 

Når vi så idag ser ting i par / et lige antal tænker vores hjerne med det samme symmetri, og vil dele tingene ligeligt op. For at det lige antal i en boligindretning kan fungerer, kræver det derfor at alt er symmetrisk. Ellers kommer det til at se forkert ud for vore hjerner. Så med den forklaring ved du så nu, hvorfor du skal indrette med et ullige antal lamper, vaser med mere.

 

Asymmetri i boligindretningen 

Lad os give dig nogle eksempler på hvordan du boligindretter med ulige antal. Har du for eksempel en hvid væg, kan du hænge 3 billeder op på væggen. Billederne skal være lige store og rammen på billederne skal være ens, både i farve og størrelse. Det skaber symmetri i usymmetrien.

 

Brug tre pyntepuder i stedet for to.

På dobbeltsengen i soveværelset kan du også skabe symmetri ved at bruge 3 pyntepuder i stedet for 2. Køb 2 helt ens pyntebuder. Samme størrelse, samme farve og samme mønster. Den tredje pude du køber ska være mindre, måske halv størrelse. Denne pude skal have et andet mønster end de store puder, og placeres i midten foran de 2 store puder. Det er vigtigt du husker på, at den lille pudes mønster er i samme farve som en af farverne i de store puder.

 

Sæt 3 stole ved siden af hinanden

Prøv at lave 2 rækker med 3 stole i hver række ved spisebordet i stedet for 2 rækker med 2 stole. Undgår du samtidigt, at sætte stole for bordenderne understreget det den fine opstilling af 2 rækker gange 3 stole.

 

Få mange flere indretningstips på min blog: emmamortensen.dk. God fornøjelse med indretningen