Mus i huset – sådan kommer du af med dem

Mus i huset

Der er ingen der ønsker mus i huset, men det forekommer desværre. Derfor er der flere danske hjem der har musefælder liggende, i tilfælde af uventet besøg. På markedet er der flere produkter der giver effektive resultater.

Hvad er musen for en størrelse

De mest kendte mus der opholder sig i og omkring vores hjem er husmus, halsbåndmus og rødmus. Det er dog kun de to førstnævnte, der trives indendørs. Musen er et smidigt lille dyr og kræver ikke meget plads for at komme ind. Hvis indgangen ikke er tilstrækkelig skaber den adgang ved, at gnave sig igennem.

Musen er ligesom andre gnavere nataktive, derfor ser vi dem ikke så ofte om dagen. Det er kun i søgen efter føde, at de kommer frem i dagslyset. De sørger for at opholde sig, hvor vi ikke kan komme til dem. Det vil sige under gulvbrædderne, i væggene eller på loftet.

Musen kan volde stor skade på vores inventar i hjemmet, da de gnaver i alt. De har specielt en forkærlighed for elinstallationer og isolering. Det kan give kortslutninger i vores hvidevarer og spotlights, og i værste tilfælde forårsage brand.

Hvordan kan du kende forskel på, om det er mus eller rotter du har i huset

Der kan være en frygtelig aktivitet om natten, med gnavelyde og deres trippen rundt, men i modsætning til rotten kommunikere musene ikke med hinanden. Så oplever du ikke skrig og hvin i huset, er det mus du har.

En anden ting du kan være opmærksom på er deres efterladenskaber. De lægger deres efterladenskaber, hvor de opholder sig, men det er størrelsen du skal være opmærksom på. Musens efterladenskaber er mellem 3-5 mm, mens rottens er op til 17 mm.

Indfangning af mus

Der findes flere effektive produkter på markedet til at indfange mus med. Spørgsmålet er kun, hvilken form du hælder til. Det er alt fra foderstationer, de klassiske klapfælder, ultralyd devices og musegift.

Uanset hvilket produkt du vælger er det vigtigt, at læse indlægssedlen igennem før du tager produktet i brug. Det er både for den rette anvendelse, men også for at opbevare produktet korrekt. Nogle af produkterne skal opbevares, så børn og husdyr ikke kan komme i besiddelse af det.