Gode råd til manden, der er blevet haveejer

Hvis du står foran din første tid som ”havemand” i din helt egen have, så skal du naturligvis vide, hvilke redskaber du skal bruge og generelt hvilket spørgsmål, du skal stille dig selv før du køber nyt materiale.

Det at købe haveredskaber virker måske ret ligetil. Men du skal være klar over at der kan være stor forskel på både ergonomi og kvalitet i de redskaber, du bruger dine penge på. Derfor er det vigtigt, at du bruger dine penge på etablerede mærker, og derudover har et stort blik på ergonomien.

Det du skal huske er, at et godt haveredskab skal være nemt at håndtere, for eksempel ved at have den rigtige udformning og gode håndtag. Men redskabet skal også være stort nok til din kropshøjde, så du ikke kommer ud i arbejdsstillinger, der belaster ryggen, hvis du arbejder i flere timer ad gangen.

Du skal bruge disse redskaber

Når du skal til at i gang i din egen have, skal du bruge en spade, en kultivator og en rive. Det skal du bruge fordi, du med spaden skal grave de bede, du vil etablere, hvorefter at kultivatoreren lufter jorden. Når alt dette er på plads, skal du naturligvis kunne jævne det til ved at bruge en rive. Alt dette er forudsætningen for at kunne så græsset.

Fordi der er tale om en have, hvor der højst sandsynligt er træer og buske, og vil gro ukrudt, skal du også have fat i en rive til løsblade, ligesom du skal investere i en hakke, så du kan fjerne ukrudt.

Når græsset er sået, og haft tid til at vokse op, skal du bruge en græstrimmer til at slå kanterne og holde linjerne lige, mens du skal bruge en plæneklipper til at holde græsset nede.

Her vil mange vælge at investere i en elektrisk eller benzindreven model, men faktisk kan en håndskubber tit givet det bedste resultat. Det er dog også hårdere at arbejde med en sådan.

Foruden dette skal du også bruge en hækklipper, så du kan trimme hækkene omkring haven. Hvis du har hække med kraftige grene, så husk at din maskine skal have nok kræfter til at kunne tygge dem over.

Husk at det ikke behøver at være en videnskab at holde haven flot, og at jo mere enkelt du gør den, jo lettere får du ved at holde den pæn. Kan du ikke selv klare opgaven med at etablere haven, kan du kontakte en professionel anlægsgartner, som kan være med til at klare det indledende arbejde og give dig retningslinjer i forhold til at passe haven senere hen. God fornøjelse.