Planlæg en sjov fastelavnsfest for børn

Er det blevet din tur til at planlægge en fastelavnsfest for børn? Så kan du godt glæde dig, da det er vældig hyggeligt. Er du lidt i tvivl om, hvad der skal til, og hvordan du får husket det hele? Det er desværre ikke nok, at du bare køber et fastelavnskostume til dit barn. Der skal lidt mere til. Men bare rolig. Det er slet ikke så svært, hvis du følger vores lille guide.

Bestil en fastelavnstønde og en kølle

Først og fremmest bør du købe en fastelavnstønde og en kølle. Det kan du enten gøre i en fysisk butik eller online. Alt efter børnenes alder bør du overveje, om tønden skal være i kraftigt pap eller i træ. Det er nemlig nærmest umuligt for børn i vuggestuealderen at slå hul på en fastelavnstønde i træ.

Du bør finde et godt sted indendørs eller udendørs, hvor tønden kan hænge. Hæng gerne tønden op dagen i forvejen, så du er sikker på, at den er klar til at modtage børnenes slag.

Køb masser af slik, små rosinpakker og klementiner

Du skal også huske at købe en masse slik, små rosinpakker og klementiner til fastelavnstønden. Du kan eventuelt lægge slik, rosinpakker og frugt i poser svarende til antallet af børn. Derved behøver der ikke at være en kamp om lækkerierne, når der går hul på tønden, da der er en pose til alle børn.

En kongekrone og en prinsessekrone er et must

Du må heller ikke glemme at anskaffe en kongekrone og en prinsessekrone. Du bør sætte dig ind i reglerne for tøndeslagning, så du ved, hvem der skal have de forskellige kroner.