Opdag en helt ny verden – ginnens verden

Gin

Du er sikkert ganske velbevandret udi diverse grupper af alkoholiske drikke. Øllene har du selvfølgelig været omkring, også mere end én gang, og vinkortet synes gennem de seneste år også at vække større og større genkendelighed.

Men har du endnu ikke udforsket gin som jagtmark, er det i dén grad på tide!

Gins popularitet – særligt herhjemme – har været på en himmelflugt gennem en årrække efterhånden. Det er da heller ikke svært at forstå hvorfor, når man først har stiftet bekendtskab med denne herlige spiritus, der kan serveres på et utal af forskellige måder.

London Dry gin

Gin er naturligvis ikke bare gin. Der er overordnet set fem typer af forskellige gin. En kort gennemgang følger.

Først har vi de destillerede ginvarianter, som skal opfylde et særligt krav under produktionen for at kunne kalde sig en destilleret gin. Det er nemlig krævet, at smagen af enebær skal tilføjes ginnen af enebær, der rent fysisk er til stede i destilleriapparaturet under processen. Alternativt laves megen gin med blot et udtræk af enebærsmag, men i de tilfælde er der altså ikke tale om en destilleret gin.

Efter indtil flere trin inde i processen, hvor ginnen destilleres igen og igen, skal væsken blandes med vand, så den ønskede alkoholprocent opnås – den skal dog minimum være på 37.

London Dry Gin dækker over en proces, hvorved denne gin kommer til verden. Det er altså ikke, fordi ginnen død og pine skal være produceret i den engelske hovedstad.

Kravet, der skal leves op til, for at man kan kalde sin gin for en London Dry Gin, er, at ginnen maksimalt indeholder 0,1 gram sukker. Derudover må der ikke tilsættes hverken farve eller aroma, hvorfor en London Dry Gin fremstår helt klar.

Det resulterer også i en gin, hvor enebærsmagen er fremtrædende sammen med en lille smule citrussmag.

Flere typer af gin

Gin, der sælges som Old Tom Gin har rødder flere hundrede år tilbage i tiden. Det er faktisk sparsomt, hvad man kan finde af detaljer om, hvorledes en Old Tom skal være fremstillet for at gøre sig fortjent til navnet.

Det fremgår dog, at en Old Tom Gin vil opleves mindre tør og lidt mere sød end en London Dry Gin.

Historien bag navnet er imidlertid en kulørt en af slagsen, men den vil vi ikke trætte jer med her.

Så kommer vi til den såkaldte Navy Strength Gin, og som du måske allerede har gættet, er der her tale om en kradsbørstig sag. Alkoholprocenten skal nemlig lyde på minimum 57 %. Navnet kommer af, at denne slags gin altid var ombord på skibene i den engelske flåde i det 18. århundrede. Eftersom visse personer havde en interesse i at levere en fortyndet variant, var flådens folk dog kreative med metoder til at teste ginnens alkoholprocent.

Navy Strength blev medbragt som et kosttilskud og som et medikament.

Endelig når vi til de aromatiserede ginner. En kategori, der i dén grad har haft vokseværk de seneste mange år. Som tilnavnet antyder, er der tale om en slags gin, som egentlig er baseret på en af de andre mere traditionelle typer, og som siden er blevet beriget med en aroma, en smag.

Således tilsætter man altså bær, frugter, nødder og/eller farve.