Med disse tips får du din unge væk fra skærmen

Det er et ekstremt nutidigt problem, at unge mennesker interagerer for meget over telefonen fremfor at opleve verden med sine egne øjne. Hvis du som far længes efter at åbne din teenagers øjne, kan det være, du finder den rette inspiration her.

Giv dem noget andet at være optaget af

Et kørekort er det første tip, for udover den digitale verden og social interaktion, er det at sidde på førersædet i en bil noget, som nærmest alle unge brænder for. Den frihed, det giver, er uvurderlig i deres øjne. Via kore.dk kan du tilmelde din søn eller datter og opfylde deres drøm. Når de skal fokusere på teorien og selve kørslen i en periode, får de med garanti langt mindre tid til at være på telefonen. Når de endelig får bestået køreprøven, er der sikkert ikke ret meget andet og mere spændende at lave end at køre rundt med sine venner i bilen. De vil se nye steder, opleve flere ting og forhåbentlig opdage, hvor meget federe det er at komme ud og leve i stedet for at sidde på sit indelukkede værelse og være på TikTok, Netflix, Youtube, Instagram eller Snapchat dagen lang.

Vis interesse

Det er ikke alle, der har hverken råd eller lyst til at give sine børn noget så dyrt som et kørekort. Hvis du er en af dem, kan du være helt rolig. Det behøver nemlig slet ikke være mere kompliceret end at invitere eller adspørge dem. Bliv ved med at spørge, hvorvidt de har lyst at se en film med resten af familien, eller om de ikke vil invitere en kammerat over til aftensmad i løbet af ugen. Det betyder ikke noget, hvor mange gange de siger nej, for det, at du insisterende viser interesse i dem, vil med tiden få dem til at gengælde det.