Fire uddannelser, du muligvis ikke har hørt om

År efter år får vi truttet ørene døve med, hvor vigtigt det er, at unge mennesker tager sig en uddannelse, og det er ikke uden grund. Det er nemlig rigtigt vigtigt, at unge mennesker tænker fremad og ser en eventuel uddannelse som en fremtidssikring, der sikrer dem stabilitet. Det er naturligvis svært at spå, hvordan fremtidsudsigterne for de enkelte uddannelser ser ud, eftersom de ændrer sig hele tiden.

Derudover er det heller ikke alle unge mennesker, der har lyst til at gå den akademiske vej. Og det skal der selvfølgelig være plads til. Derfor findes der også et væld af uddannelser, som har et meget større fokus på det praktiske frem for det teoretiske, og det skal vi være glade for. Der er nemlig brug for begge typer. Uanset om du allerede har taget en uddannelse eller måske først skal til at i gang med en, præsenterer vi dig for fire forskellige uddannelser, som du måske ikke har hørt om eller ikke ved, hvad går ud på.

Har du grønne fingre?

Hvis du er glad for fysisk arbejde og har grønne fingre, er uddannelsen som anlægsgartner måske noget for dig. Her uddanner du dig til at bruge maskiner som traktor og minigraver til større opgaver, men også håndredskaber som skovl og kost. Som anlægsgartner både passer og skaber du grønne områder i haver og i byer, og du er ansvarlig for at lægge fliser samt plante træer, blomster og græs til en flot have eller park.

Er du vild med glas?

Glarmester er en titel, som ofte går manges næser forbi, og det er ærgerligt. Der er nemlig tale om et arbejde, hvor du både rådgiver om forskellige produkter og udfører arbejdet. Og derudover er der ovenikøbet også mulighed for at specialisere dig i forskellige retninger. Du lærer at tilskære, slibe og polere alle typer glas, og du bliver i stand til at sætte ruder i vinduer, døre, indramme billeder og udskifte bilruder. Glarmester kan være et rigtigt hårdt fysisk arbejde, men grundet den moderne teknologi, er det nu muligt at aflaste forskellige løft i dagligdagen med en vinduesløfter.

Er du en haj til koordinering?

Hvis du er vild med at have mange bolde i luften og er en haj til købmandsskabet, er uddannelsen som speditør måske lige noget for dig. Som speditørelev lærer du at disponere og koordinere biler og lastbiler på vejene fra A til B på tværs af landegrænser og naturligvis også i Danmark. I arbejdet som speditør kommer du til at have kontakt med vognmænd, terminaler og andre divisioner, og du skal derfor være både omstillingsparat og klar til at skifte mellem mange forskellige typer af arbejdsopgaver. Efter endt uddannelse er der mulighed for at specialisere dig yderligere inden for spedition eller shipping.

Har du en forkærlighed for elektronisk kommunikation og design?

Som webdesigner får du mulighed for at beskæftige dig med netop design og elektronisk kommunikation. Du skal nemlig tilrettelægge hjemmesider og brugerflader til multimedieprogrammer, hvor du kombinerer forskellige elektroniske medier som foto, video, lyd, grafik, animation og tekst. Du udvikler, gennemfører og implementerer forskellige sites i praksis, og på længere sigt kan du få tildelt rollen som projektleder.