Få gang i Julehyggen

Der er ingen vej uden om det. Det er december og i december hygger man, basta. Så langt så vidt så god – lad os snakke om hvordan vi kan hygge hos her i den fantastiske juletid. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser, for julehygge er forskellig fra familie til familie. Den mest traditionelle må nok være at have en bagedag hvor man mødes i familien og bager diverse lækre julede hjemmebag, eller en julefrokost sammen med enten familie eller venner. Eller begge dele? Vi vil liste nogle gode tips og råd til hvordan du rigtig kan få gang i julehyggen her i kolde december.

Den klassiske bagedag slår aldrig fejl

Det er forskelligt fra familie til familie hvordan man bager, og også hvad man bager. For at skabe den bedst mulige stemning anbefaler jeg på det kraftigste at spille hyggelig undertone af julemusik. Ikke så høj at musikken overdøver eller så man lytter mere til musikken end sine medmennesker. Sørg for at der er pyntet op til jul og tænd gerne nogle levende lys. Med disse råd er du allerede langt henne ad vejen.
Men hvad med planlægningen? Inden dagen skal du sørge for at spørge dig selv: ”hvordan skal dagen forløbe?”. Med det mener jeg, at man kan, hurtigt bruger nogle timer på at lave kagedejen inden man kommer til at lave småkagerne i forme og bage dem og ikke mindst pynte kagerne. Vil du også have tid til at socialisere og spille spil hen ad dagen? Planlæg kagedejene på forhånd! Et rigtig godt tip er at planlægge hvilke kager der skal bages og lave dejen på forhånd! På den måde kan man undgå at være for mange i køkkenet på en gang og kan dermed socialisere sig rundt om spisebordet imens man former småkager. Der vil være mere tid til f.eks. at spille brætspil eller gå en hyggelig juletur udenfor.

Julefrokosten hører sig til i december

Til julefrokosten kan du ikke komme nogen vegne uden planlægning. En rigtig god måde at få gæsterne involveret er, at alle de selv skal bringe en del af maden. Til julefrokoster er der som regel rigtig meget mad, og skal en vært stå for at lave det hele kan det være noget af en mundfuld. Man skal jo huske på at værten højst sandsynligt også gerne vil nå at gøre rent og pynte op inden gæsterne kommer.
Med alt den mad vil værten højst sandsynligt også skulle få brug for en køkkenudstyr. Til maden og specielt flæskestegen er det vigtigt ,at tingene spiller, så et køkkenknive sæt fra Gastrotools er næsten et must til sådanne begivenheder.

Du har nu fået en række tips til hvordan du kan få en julehygge stemning op her i december, og så må det bare være at få samlet dine kære omkring spisebordet.