Sådan tager du en fitness uddannelse

Hver dag bliver der trænet godt og grundigt igennem nede i det lokale fitnesscenter. Mange synes, at kroppens anatomi og fysiologi er spændende. Flere og flere begynder at finde forskellige træningsformer, og hvordan de påvirker kroppen interessant. Hvis dette lyder som noget, du kan genkende, så kan du med fordel tage en fitness uddannelse. Her kan man bruge ens erfaring fra fitnesscenteret, og gøre det til ens arbejde. Man hjælper andre mennesker med bl.a. at træne, spise sundt og tilrettelægge deres fysiske træning ud fra deres ønsker. Læs med her i artiklen for at lære mere om, hvordan man tager en fitness uddannelse.

Hvad er en fitness uddannelse?

Der findes mange forskellige typer fitness uddannelser. Man kan blive en fitnessinstruktør, en Health Coach, Funktionel Træner, Bootcamp underviser og en Exercise for Health Specialist. Det er den personlige træner-uddannelse, som er den mest populære. Man kan med uddannelsen personlig træner tilbyde professionel 1-til-1 træning til mange forskellige målgrupper. Man kommer på den personlige træner-uddannelse til at arbejde med emner som vaneændring, motivation og personlige træningsforløb. Ofte hjælper man andre mennesker, når man har denne uddannelse. Som fitnessinstruktør hjælper man folk med at nå deres mål indenfor sundhed, øget styrke, vægttab eller en kombination af dem alle. En Exercise for Health Specialist tilpasser træningen efter en given sygdom.

Hvor kan man tage uddannelsen?

Hos Sport & People tilbyder de en lang række forskellige fitnesskurser, som både er godkendt nationalt men også internationalt. De tilbyder forskellige kursustedssteder og startdatoer. Nogle af de steder, hvor man kan tage uddannelsen er i Aalborg, Århus C, København, Odense og Tórshavn. Dette gør det mere tilgængeligt at tage uddannelsen, da undervisningen kan følges flere steder i landet. Oftest vil der med denne uddannelse være fysisk undervisning. Til den fysiske undervisning vil man blive mødt af erfarne undervisere, som har en masse praktisk erfaring, som kan guide én igennem uddannelsesforløbet.

Hvem kan tage uddannelsen?

Alle som har afsluttet folkeskolens afgangseksamen med karakteren 2,0 i dansk og matematik vil kunne starte på uddannelse. Dog kan der gælde andre adgangskrav til nogle af Sport & Peoples kurser. Det er dog en fordel, at man har en eller anden form for viden om træning, inden man begynder. Dette kan gøre uddannelsen nemmere for én, da man kan benytte ens erfaring i praksis. Alle, der har interesse i træning, og i at instruere, vejlede og motivere forskellige målgrupper kan begynde på fitness uddannelsen. Efter uddannelsen vil man have mulighed for at arbejde i fitnesscenter, hvor man alt afhængig af ens specialisering kan arbejde som træner.