Det skal dit fitnessrum derhjemme indeholde

Da den første nedlukning ramte Danmark, var du måske også en af dem der investerede i træningsudstyr til det nyoprettede fitnessrum i kælderen, så du kunne holde grundformen. I og med, at vi ser ind i endnu en nedlukning, kan det være smart at være forudseende og allerede opdatere dit hjemmeudstyr. Derfor kommer der her en guide til hvad dit fitnessrum skal indeholde. 

Håndvægte

En af de vigtigste dele af dit hjemmetræningsudstyr er håndvægte. Men det kan være svært at navigere i junglen af alle de forskellige håndvægte der eksisterer derude, så tjek eventuelt en håndvægt guide. På den måde kan du finde ud hvilke slags håndvægte der er bedst til dit træningsformål, om end du fokuserer på at få større muskler eller bare vil vedligeholde din kropsform. Hvis du er i tvivl om hvilke fordele der er, ved at træne med håndvægte, kan du også læse om det her. 

Træningsmaskiner

Alt afhængig af hvilken træningsform du synes er sjovest, kan det gøre din hjemme rutine nemmere ved at have en træningsmaskine. Du kan for eksempel investere i en romaskine, en motionscykel, et løbebånd, en crosstrainer eller en anden maskine du synes, kunne være sjov at træne på. Det vigtigste er, at du synes det er skægt, for så får du den simpelthen brugt lidt oftere. En træningsmaskine kan dog også være lidt dyr, så vær sikker på at du får købt den rigtige. Du kan med fordel købe brugt og spare lidt penge. Men indtil da, kan du hoppe op på din almindelige cykel eller løbe en tur i nabolaget. 

Det løse

Udover håndvægte og træningsmaskiner er der flere småting, der er vigtige at have i sin hjemme fitness. Det er for eksempel vigtigt at have en god måtte, som man ikke skrider på. Den kan man bruge til sidst i en god træningsrutine, hvor det er rigtig smart at huske at strække ud, så man undgår skader. Det kan derudover være ekstra rart med både en tynd og en tykkere en af slagsen til de forskellige øvelser. Rigtig mange bruger også sjipning som en del af deres opvarmning, og derfor kan et sjippetov også være en god idé. Derudover er der mange andre mindre ting, som det kan være lækkert at investere i. Det kan for eksempel være en træningselastik, foam roller, pilates bold eller en stepbænk.

Træningstøj

Det er super vigtigt at investere i godt træningstøj. Det kan gøre din træningsrutine meget nemmere og sjovere, at have tøj på der ikke kommer i vejen. Optimalt set, skal dit træningstøj arbejde med din krop mens du træner. Hvis du for eksempel hopper i en helt almindelig bomulds t-shirt, har din krop svært ved at transportere varmen, og det kan have betydning for din hud og hvordan du har det i din krop mens du træner.