Optimal træning kræver det rigtige udstyr

Hvis du er en af de typer, der bare ikke kan sidde stille, og du jagter et adrenalinsus, så ved du også, at træning kræver højkvalitetsudstyr. Uanset hvilken sportsgren eller træning du har kastet dig over, så kan du optimere din træning med det rette udstyr. Hos danske fusion.dk finder du blandt andet sportstøj til løb, cykling, træning og triatlon, det vil gøre det endnu sjovere at træne.

Du kan altid blive bedre, og det kan dit udstyr også. Der er nogle afgørende ting, der bare skal være i orden, når du klæder dig på til et træningspas eller en konkurrence. Her er en liste over tre ting, du skal have i baghovedet, når du skal købe nyt udstyr.

Materiale

Hvis du træner i et par bomuldstræningsbukser, suger de sveden til sig, og bukserne vil forblive våde. Når du skal vælge træningstøj, skal det helst være af syntetisk stof, som hurtigere transporterer sveden væk fra kroppen og tørrer mere optimalt. Det er altså derfor vigtigt at kigge efter det helt rigtige materiale, når du skal købe træningstøj.

Uanset hvilken sportsgren du er i gang med at forbedre dig i, findes der udstyr og tøj, som vil gøre det hele lidt nemmere. Hvis du er triatlonudøver, er der specialudstyr, der er skræddersyet til svømning, cykling og løb.

Komfort

Når man motionerer i flere timer i træk eller mange gange om ugen, skal der ikke være komfortproblemer, når det kommer til tøjet. Det skal være behageligt at have på, det skal sidde tæt til kroppen, og det skal ikke efterlade gnavesår.

Det kan fjerne fokus fra træningen, hvis der opstår ubehag med tøjet, og du kan måske ikke koncentrere dig om at yde optimalt. Det er derfor altid en god investering at købe træningstøj i god kvalitet.

Pasform

Komfort og pasform hænger sammen. Hvis pasformen er dårlig, er komforten dårlig. Skal du for eksempel have nye løbetights, er det vigtigt at finde nogle, som er stramme og sidder tæt til kroppen. Ellers kan de gnave hul og irritere din hud.

Når det gælder pasform, skal du også kigge på sæsonen. Selvom træningstøj som regel skal sidde godt tæt til kroppen, så kan tøjet komme i forskellige tykkelser, længder og lag. Træner du om vinteren, har din krop brug for andet udstyr end om sommeren, i hvert fald hvis du træner i et land som Danmark med meget forskellige årstider.