Sådan tager du din cykeltræning mere seriøst

Cykling er en sport, der vinder mere og mere popularitet blandt danskerne. Det gør sig ikke mindst gældende for de danske mænd. Det er da heller ikke noget at fortænke dem i.

Cykling er nemlig en sport, der passer til næsten enhver livsstil. Du bestemmer helt selv hvor, hvornår og hvor langt du vil cykle, da det er en individuel sport, og så længe du kun cykler på amatørplan, så er din eneste modstander dig selv og dine lårmuskler.

Desuden er der bare noget rart og næsten terapeutisk over at cykle med høj fart gennem det danske landskab, mens grønne marker, vindmøller og små landsbyer suser forbi. Slutteligt er cykling en sport, der er langt mere skånsom over for leddene end for eksempel løb, hvilket betyder at både unge og gamle kan nyde cyklingens glæder.

Cykelcomputer eller cykelklub

Hvis du godt kunne tænke dig at tage din cykling til det næste niveau, så er der flere ting du kunne gøre. Noget af det billigste og nemmeste ville være at investere i en cykelcomputer. På den måde kan du helt konkret se og logge dine cykelture, og du kan se hvilke områder af din cykeltræning, du bør forbedre for at opnå størst mulig fart.

Cykelcomputeren kan ligeledes bruges til at se, hvor mange kilometer du får cyklet gennem en uge. Så kan du jo eventuelt sætte en målsætning per uge eller måned. Hvilke features din cykelcomputer har og hvor god den er afhænger meget af mærket. Cykelcomputere fra Garmin har for eksempel et ry for at være gode.

Hvis du har brug for andre end dig selv til at holde dig op på dine ugentlige målsætninger, så kan du også vælge at melde dig ind i en lokal cykelklub. Der vil du møde ligesindede, som du kan konkurrere med og derved opnå din optimale præstation.