Planlægning og rutine af dine træning

Træning og kost går oftest hånd i hånd. Kroppen har brug for energi til at træne, og jo mere du træner jo mere skal din krop have at forbrænde.

Allerede har mange en tidsplan for hvornår de spiser. Der er de store, sædvanlige måltider. Man skal lige huske sine shakes og sådan fortsætter det.

Men er du ny på træningsmarkedet, så kommer det til at se uoverskueligt ud. Følger du flere forskellige profiler der taler om hverdagstræning, så forstår man at du har flere spørgsmålstegn i hovedet. Det hele kommer ned til planlægning. Det ved du næsten godt.

Den hurtige snack

Til gengæld handler det ikke kun om at skemalægge tiden. Et par af dine måltider ligger lige op til at du skal træne, og hvad du spiser forud for træningen er vigtigt. Spiser du noget tungt, så vil du være basket under træningen. Det bliver ikke lige så rart for dig at træne, og formentlig får du ikke engang ydet dit bedste.

Mange tager en af de mange gode energibarer forud for deres træning. Den danner en bund og den vækker noget i dig. Den fungerer på sin vis som en hurtig snack eller et lille mellemmåltid, men den har en enorm vigtig effekt. Når du så er færdig med at træne, så kan du overveje om din krop har brug for mere end blot den bund.

Der gør det ikke noget at du spiser noget tungt, for du har allerede trænet. Er planen at du efter dit næste måltid alligevel skal slappe af i et par timer inden en løbetur, så har du de samme timer til at komme ovenpå efter dit tunge måltid.

Tiden som et budget

Ved at leve med en så nøje planlægning, så ved man også hvor man er. Det kan virke stressende at skulle nå det hele, men der skal man være ret åben. Hvis du ikke når lidt træning i dag, så må du træne lidt hårdere i morgen.

Tiden går hen og bliver et budget, og hvis du har brugt for lang tid på at spise og for lidt på at træne, så skal det lægges til den følgende dag. Det er svært i starten, men du er også i færd med at leve dig ind i en rutine. Når du er blevet vant til rutinen, så går det hele lettere, og du tænker ikke lige så meget over det. Det er pludselig naturligt.