Bedre udstyr, færre skader

Hvis du har et fysisk krævende job, så er der en øget risiko for smerter og skader. Du har måske selv oplevet, at du har haft smerter eller skader, som du ikke rigtig har gjort noget ved. Det sker sjældent, at de bare går væk af sig selv, men det kunne jo være, tænker du måske. Og så er der jo så meget andet, der skal passes, ikke? Men det er her, du skal lytte efter. For det behøver faktisk ikke at gøre ondt. Det kan nemt undgås.

Det er blot vigtigt at sørge for, at du har det rette udstyr, så du minimerer risikoen for fysiske skader. Og godt og sikkert udstyr behøver ikke at koste en bondegård. Ofte betaler arbejdspladserne selv for, at medarbejderne får hjælp af det bedste udstyr til en given arbejdssituation. Men derfor skader det jo ikke at tjekke markedet ud selv også. Måske er der gode idéer at hente. Og hvis det endda er til en fornuftig pris, så bliver chefen ofte lidt mere lydhør over for anskaffelse af nye og forbedrede hjælpemidler.

Gå ikke ned på gear

Men sikkerhed handler naturligvis også om den rette påklædning. Der findes ikke dårligt vejr; kun dårlig påklædning siger den kloge. Men der findes dog mere eller mindre hensigtsmæssig påklædning til bestemte situationer. Fx er det vigtigt for dig, der har med tunge eller varme elementer at gøre, at have både sikkerhedssko og hjem på. Du har kun én krop, så pas godt på den. Det kan også være, at du har behov for gode, solide arbejdshandsker eller en varm jakke, hvis du fx ofte arbejder udenfor, når det er koldt.

Hvis du er i tvivl om, hvad der egentlig findes på markedet, så tag et kig på fx asp-produkt.dk, hvor du kan finde en række hjælpemidler, der både overholder arbejdstilsynets krav og har øje for den nyeste teknologi, når det kommer til sikre maskiner, hjælpemidler og andet relevant udstyr til dig, der arbejder som tømrer eller i bygge- og anlægsbranchen. Her finder du både effektive løsninger og skånsomme metoder, så din professionelle hverdag kan blive lidt sjovere.

Pas på dig selv, mand

Rigtig mange mænd er ikke gode nok til at passe på sig selv. Særligt, når det kommer til skader ved fysisk krævende arbejde eller i forbindelse med sport. Måske handler det om den måde, vi opfatter os selv og hinanden på. Som mand skal du gerne være stærk, sej og modig. Smerter skal helst tages i stiv arm, og du skal heller ikke klage for meget. Men det er vigtigt, at du passer på dig selv.

For din krop skal holde til at arbejde i mange år, og det skulle nødigt blive en fysisk kamp at skulle ud af sengen om morgenen. Så tænk over, hvordan du kan gøre din arbejdsdag lidt nemmere og blidere. Det er helt okay at benytte sig af udstyr, der kan forsøde de tunge løft og fysisk anstrengende opgaver lidt. Faktisk er det dumt at lade være.