4 ting, du ikke kan undvære på dine mountainbiketure

At køre på mountainbike er blevet den helt store dille blandt danskerne i de seneste år. Og det er noget nær umuligt at undgå at se mænd og kvinder i trikot, hvis man spadserer rundt i skove og landskaber, der bare har en snert af kuperet terræn.

Men mountainbiking er også den ultimative sport, hvor leg, frisk luft og motion forenes. Og uanset om du er til ensomme cykelture eller kører som en del af et hold, så er mountainbiking det oplagte valg.

Og så er sportsgrenen perfekt til alle gadget-elskere, for det er om noget en sport, hvor man ikke må gå ned på udstyr. Du får her præsenteret fire ting, du ikke må glemme, når du skal lufte cyklen.

1. Drikkedunk

Det er alfa og omega at holde sig godt hydreret, når man kaster sig over mountainbiken. For sveden driver af en, og der bliver brugt masser af energi, når pedalerne bliver trådt i bund. Så for at undgå at føle ubehag eller køre kroppens depoter i sænk, bør du altid huske en drikkedunk. Du kan fylde den med vand, eller du kan vælge en sukkerholdig drik, der kan hjælpe med at booste dine energidepoter.

2. Cykelpumpe

Cykling er en udstyrssport. Og udstyr skal passes og vedligeholdes. Og der er næppe noget mere frustrerende end at skulle trække sin cykel hele vejen hjem – i cykelsko med klik – fordi ens dæk er blevet flade. Så husk for Guds skyld en cykelpumpe, når du begiver dig ud på grusvejene.

3. Ekstra dæk

En gang imellem er uheldet ude, når man cykler. Og det er ikke altid sikkert, at dine dæk blot trænger til en tur med en cykelpumpe. For du kan jo risikere at punktere på turen. Derfor er det en god idé at have ekstra dæk med på turen. De fylder heldigvis ikke så meget, så du kan ofte sagtens have dem i lommerne bag på din cykeltrøje.

4. Overtrækstøj

Vejret i Danmark er en ganske uforudsigelig størrelse. Det ene øjeblik kan der være høj solskin, mens det i det næste øjeblik kan stå ned i stænger. Når man dyrker motion og sveder, kan man let bilde sig selv ind, at man har det varmt og ikke fryser.

Men den våde hud gør, at man nedkøles lynhurtigt. Uden man tænker over det. Og den slags hurtige skift mellem varme og kulde kan let gøre en forkølet. Husk derfor at have ekstra overtrækstøj med, hvis vejrudsigten ikke er helt klar i spyttet.

Go’ tur!