VÆLG DEN RIGTIGE ARBEJDSLØSHEDSFORSIKRING

loensikring-arbejdsloeshedsforsikring-koebstaedernes-forsikring

Definationen af en arbejdsløshedsforsikring

Arbejdsløshedsforsikringen er en betegnelse for forsikringer, der giver økonomisk sikkerhed, hvis du bliver arbejdsløs. Fordelen ved privat dækning er at du slipper for at søge kontanthjælp, hvis du fra den ene dag til den anden skulle miste dit arbejde.

Det mest almindelige valg er en A-kasse

De fleste vælger at melde sig ind i en A-kasse, for at sikre sig mod mistet indkomst, hvis man skulle miste sit arbejde. Du kan helt selv melde dig ind i en A-kasse, og du kan i det fleste tilfælde vælge om du vil betale kontingent hver måned eller hvert kvartal – det er op til dig. Ved at melde sig ind i en A-kasse optjener du rettigheden til at modtaget dagpenge, hvis du uheldigvis skulle blive ledig. Det samme gælder for selvstændige, hvis man bliver nødsaget til at lukke sin virksomhed.

Rigtig mange supplerer med en privat arbejdsløshedsforsikring

Er du i tvivl om dine udgifter kan blive dækket via dagpenge fra A-kassen, så har du også en mulighed for at spæde til med en privat arbejdsløshedsforsikring – og det kan i mange tilfælde være en rigtig god idé!

Den maksimale sats for dagpenge i 2022 er på 19.351 kr. om måneden før skat. Tjener du til dagligt mere end dét, og har du en levestandard, som ikke kan dækkes af den maksimale sats for dagpenge, vil det være en fordel for dig at tegne en privat arbejdsløshedsforsikring. Dette kan gøres både via banker eller via diverse forsikringsselskaber.

Hvor meget kan du sikres for hvis du tegner en arbejdsløshedsforsikring?

Hvis du leder efter en måde at beskytte din økonomi på under arbejdsløshed, kan en arbejdsløshedsforsikring være en mulighed! Du får nemlig helt op til 90% af din nuværende indkomst dækket, hvis du skulle blive arbejdsløs. Desuden gælder dækningen i op til 12 måneder pr. arbejdsløshedsperiode, så du kan med god ro i maven tage dig tiden til at finde dit næste job, uden at skulle bekymre dig om penge.

Hvem kan få en arbejdsløshedsforsikring?

Der er mange grunde til, at du kan have lyst til at tegne en arbejdsløshedsforsikring. Hvis du er i arbejde, er det bestemt en overvejelse værd! Der er dog visse krav du skal overholde for at kunne tegne forsikringen.

  • Du skal have været ansat som lønmodtager i mere end 12 måneder
  • Du skal være mellem 18 til 59 år gammel.

Opfylder du disse krav har du som udgangspunkt retten til at tegne en arbejdsløshedsforsikring, og dermed have ro i sindet, skulle du være uheldig at miste dit arbejde.