Lær mere om afgift på elbiler

Er du begyndt at tænke på, at din virksomhed skal være en del af den grønne omstilling ved også at lease eller købe elfirmabiler? Så kan du her læse mere om afgift på elbiler. Det er en fordel at vide mere om afgift på elbiler, så dette ikke kommer bag på dig, når først du har købt en elbil til din virksomhed.

Hvad er en elbil?

En elbil er forsynet med en elmotor i stedet for den traditionelle forbrændingsmotor, der findes i benzin- og dieselbiler. Det betyder, at bilen udelukkende kører på strøm. Elbilens batteri skal oplades ved en ladestation eller ved hjælp af en privat ladeboks. Det er meget forskelligt, hvor langt de enkelte biler kan køre på en fuld opladning.

Hvad koster afgiften på elbiler?

Alle bilejere skal betale en afgift. Det gælder altså også for personer, der ejer en elbil. I og med at afgiften for elbiler ændrer sig konstant, er det ikke en nem opgave at give et konkret svar på, hvad afgiften på elbiler koster. 

For at få den helt nøjagtige pris på afgiften på elbiler skal du holde dig opdateret, når det kommer til regeringens seneste udmeldinger. Afgiften er ydermere forskellig i forhold til, hvilken elbil du gerne vil købe eller lease. 

Afgiften for elbiler beregnes på præcis samme måde som for traditionelle biler. Men hvis du har en elbil, skal du ligeledes huske, at der skal trækkes rabatter og fradrag fra for at få den mest nøjagtige omkostning i forhold til afgiften. Du har blandt andet mulighed for at få et batterifradrag. Alt dette kan du læse meget mere om hos Skat.