Sådan får du råd til at gå til tandlægen

Der kan være mange undskyldninger for, hvorfor man ikke går til tandlægen, men der er især to undskyldninger, som man hører igen og igen. Det handler om, at man enten lider af tandlægeskræk eller ikke har råd til at tage til tandlægen. I denne artikel fokuserer vi på undskyldning nummer to – specielt fordi det er den dårlige undskyldning. Der er nemlig meget man kan gøre for at få råd til at tage til tandlægen og holde tænderne sunde og raske.

Vælg en tandlæge med studierabat

Undskyldningen med at man ikke har råd til at tage til tandlægen, kommer ofte fra studerende – og det er der jo en rigtig god grund til. Når man er studerende, har man generelt ikke mange penge mellem hænderne og vælger derfor ofte unødvendige udgifter fra. Her er det dog vigtigt at forstå, at regelmæssige besøg hos tandlægen ikke er en unødvendig udgift. Det er en nødvendighed, hvis du vil holde et sundt tandsæt hele livet igennem. Heldigvis er der mange tandlæger, der tager hensyn til studerendes lave indkomst og tilbyder studierabatter. Det kan derfor være en god idé at lede efter en tandlæge, der tilbyder dette. Det kan f.eks. være denne tandlæge i Risskov, som tilbyder 15 % studierabat.

Få dig en ordentlig forsikring

Hvis du ikke er studerende, men alligevel gerne vil spare penge på tandlægeregningen, kan det være en god idé at investere i en ordentlig sygeforsikring. Du kan med fordel melde dig ind i Sygeforsikring Danmark, som generelt giver tilskud til alle slags behandlinger hver eneste gang, du går til tandlægen. Sygeforsikring Danmark giver også tilskud til mange andre ting, som f.eks. briller, medicin og kiropraktor, så der er mange gode grunde til at blive medlem.

Betal af på din tandlægeregning

Afbetaling kan godt have en negativ klang, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, hvis bare du er med på en ordning, som du kan overskue. Det er altid bedre at vælge en afbetalingsløsning end bare at vente på at ens tænder falder ud. Her er det bare vigtigt, at du har et overblik over dine indtægter og udgifter, så du kan regne ud, hvor meget du kan betale af hver måned. Husk her at være realistisk, så du rent faktisk formår at betale din regning. Det er meget billigere end at investere i et nyt tandsæt på et senere tidspunkt i dit liv.