Budget og overvejelser når I skal skilles

Hvis du skal skilles, kan der være mange pludselige ting at tænke på, der kan virke enormt uoverskueligt. Derfor er det aktuelt at overveje at få hjælp hos Advokathusetbredgade.dk. Et af de områder, der kan skabe problemer, er økonomi ved skilsmisse.

Når I skal til at overskue jeres situation i forhold til det fælles hjem, der skal brydes op, kan der løbende opstå uoverskueligt mange ting at tænke på. Det bliver yderligere besværliggjort, hvis i har fællesøkonomi, børn og fælles ejendele. Det kan virke fredeligt, men hvis først der opstår uenighed, kan det hurtigt gå galt.

Sådan får du hjælp af en skilsmisseadvokat

Hvis du personligt finder din nye livssituation uoverskuelig, og ikke har styr på, hvordan det bør foregå, er det her relevant at overveje en skilsmisseadvokat. Det kan lyder alvorligt og frembrusende, alene det at skulle have en advokat til at hjælpe dig. Men det er ganske udramatisk, og her kan en uddannet fagperson hjælper dig med lige netop din situation.

Her kan en skilsmisseadvokat hjælpe dig med, hvilke aftaler, der er til din fordel, så du ikke ender ud i situationer, du kommer til at fortryde. Når en advokat hjælper dig med at indgå forskellige aftaler, er det netop med til at gøre forløbet fredeligt, da I på den måde gør noget for at undgå risikoen for retssager senere hen.

Det er altså den fornuftige løsning blandt parterne, der er i fokus, for at undgå retten, og formålet er at skabe resultater, I begge bliver glade for, så I kan skilles i fred og ro og som gode venner. Desuden er dette også en væsentligt billigere løsning i forhold til at skulle gå rettens vej.

Har I sammen en formue eller gæld?

Hvis I sammen har en opsparet formue eller en gæld, hvor ingen af jer har særeje, siger loven, at I har fælles formueret. Når I bliver separeret eller skilt, skal jeres fælles formue deles ligeligt. Især i forhold til økonomi kan der opstå uenigheder, kan der føre til splittelse resten af livet. Hvis I derfor er i tvivl, kan hjælp fra en skilsmisseadvokat her være med til at få jer begge til at se klart og forklare jer love og regler, så der ikke længere er tvivlsspørgsmål.

Fælles formue er ikke kun økonomisk set i forhold til pengene i banken. Det gælder også ting som jeres bil, huset, campingvogn eller andre værdigenstande. Hvad der typisk kan ske er, at den ene part gør krav på forskellige værdigenstande. Det behøver ikke at være egoisme eller ondskab, det kan også være en ren følelsesmæssig handling. Derfor kan det være svært at se klart, og derfor kan hjælp udefra være den idéelle løsning for jer.