Tre gode madidéer med vin

Dette er sponsoreret indhold 

Danskerne elsker vin, ikke bare som drikkevare men også i maden. Og det er ikke underligt at vin er en populær ingrediens i vores køkkener, da vin er noget af det mest smagfulde man kan både drikke og tilsatte til alverdens retter.  I denne artikel kan du læse mere om tre gode måder at udnytte vin i dit køkkenen, så du får masser af god smag og intensitet. Hos www.spswine.dk kan du finde alt den fantastiske vin, som du kunne have lyst til benytte dig af til både madlavningen og som drikkelse. 

Rødvinssauce på klassisk fransk menér 

Mange danskerne kender den klassiske rødvinssauce som ofte serveres som tilbehør til store bøffer og kartofler. Men der findes andre måder at lave rødvinssauce, hvor selve rødvinssaucen er rettens bærende element. Den ret der tænkes på, er den klassiske franske ret kaldet Coq au vin, som er en fantastisk simreret med kylling, champignoner, perleløg og selvfølgelig store mængder rødvin. Denne ret er en fantastisk ret at servere hele året rundt, og den bringer en ny måde at benytte vinen i madlavningen, som er forfriskende, intens og utroligt velsmagende. Det er derfor en klar anbefaling at sætte i gang med at lave coq au vin. 

Risotto elsker hvidvin 

Risotto er en italiensk ret som de fleste danskere kender til, enten fra ferien i Italien eller fra en af de mange skønne italienske restauranter rundt om i Danmark. Men det er altså ingen videnskab at fremtrylle den fantastiske og velsmagende ret derhjemme. Det man skal huske er, at retten elsker hvidvin, og så er der næsten ikke mere til det. Husk at drikke den samme hvidvin til retten, som du har kommet i maden, på den måde skabes der nemlig en skøn sammenhæng mellem mad og drikkelse. Derudover er et godt råd at hakke dine yndlings svampe og komme i retten. Dette giver fylde og fantastisk smag i samspil med hvidvinen. 

Sommerlige drikke der vil glæde alle munde 

Det er dog ikke kun madretter man kan spice op med lidt god vin. Der er særligt to sommerdrikke, som er helt perfekte til varme sommeraftener på terrassen, hvor vinen spiller en særlig rolle. Disse to drinks er den kendte aperol spritz og den mindre kendte hyldeblomst prosecco. Aperol Spritz kender de fleste som den smukke orange drik, men appelsin noter og den mousserende prosecco. Men er man ikke så vild med den lidt bitre aperol, kan man bytte den ud med sød og lækker hyldeblomstsaft for at få en sød og skøn drink med samme boblende effekt. Disse to drinks er perfekte som velkomst drinks til sommerfesten, hvor der skal være noget til enhver smag.