Sådan tilbereder du den perfekte bøf

Den perfekte steak involverer næsten altid den perfekte rosa farve i midten, på denne måde ved du at du har gjort det rigtigt. Det kan være en kunst i sig selv at stege det helt perfekte stykke kød. Tro det eller ej, men der er mange der kommer til at lave deres egen gode version at steak, som de mener er mere end nok for dem, men i virkeligheden er det aldrig sådan den professionelle kok vil tilberede kødet. Derfor kan det være brugbart at lære et par tricks, inden du går i gang med at tilberede en bøf. Disse små fifs vil være ideelt for dig at bruge, hvis du ikke er vant til at være i køkkenet, eller har tænkt dig at være den perfekte vært til dit eget middagsselskab. Inden du går i gang med kokkeriet, kan det være en rigtig god ide at skaffe sig noget kvalitetsværdigt kød. Et godt stykke kød, er hovedoversagen til at en steak eller bøf kommer til at smage godt. For eksempel kan det være en god ide at købe et godt stykke kvalitetskød fra slagteren, eller så kan du købe ribeye hos The Meat Club, alt efter hvad du er til. Et godt tip er at købe en bøf eller noget lignende med en tykkelse på 2-3 cm. Derudover er det også godt at stille kødet ud af køleskabet en time før brug, så den kommer ned på stuetemperatur.

Hvordan skal bøffen steges?

Altid en god ide at krydre dit stykke kød inden den kommer på panden. En støbejernspande er altid et af de bedste valg til tilberedning. Denne type pande er god at bruge fordi den netop kan komme op på en højre temperatur. Det er også altid en god ide at få stegt bøffen godt ud til at den kan opnå en stegeskorpe.

Når bøffen er stegt færdig

Dette skridt er nok det mest vanskelige, og der hvor det går galt for de fleste. Bøffen skal nemlig have lov til at trække sig og hvile i 5 minutter, før du anretter den på tallerkenen.