3 tips til en lækker aften med vennerne

Hvis du vil holde en lækker aften med vennerne, din partner, eller en større flok gæster er der et par ting du skal huske på. En god aften starter med god mad og drikke, men involverer også noget underholdning eller spil, og den helt rigtige baggrundsmusik til når snakken går. Hvis du rammer plet med disse ting er du garanteret en lækker aften i godt selskab. Det kan godt nok være lidt uoverskueligt at planlægge aftenen og huske alle de forskellige ting der skal søges for, men der er hjælp at hente. Denne artikel giver 3 gode råd til den perfekte aften med vennerne. 

Hav styr på mad og vin 

En god aften starter som sagt med god mad og noget lækkert at drikke. Det er god ide at planlægge menuen mindst et par dage i forvejen, så du har overblik over, hvad der skal købes ind og hvor du skal hen for at købe det. Måske skal du en tur forbi en specialforretningen eller ned til slagteren efter det helt rigtige kød. Uanset hvad er det vigtigt at have styr på, hvad i skal spise, ikke kun så du kan købe ind og forberede maden, men også så dine gæster kan advare dig hvis der nu er noget de ikke kan tåle eller ikke spiser. Derudover er det også vigtigt at have styr på maden så du kan få styr på hvad i skal drikke til. Her er vin altid et sikkert bud, og de fleste siger ikke nej til en lækker rødvin eller hvidvin, selvfølgelig afhængig af om i skal have fisk eller rødt kød. Når du skal købe vinen kan du for eksempel besøge en online vinhandel, hvor du kan finde et bredt udvalg af vin, spiritus og øl til gode priser, og hvor du er sikker på at finde den perfekte vin til din aften. 

Planlæg underholdningen 

Når i har spist er der selvfølgelig altid plads til at sidde og snakke over et ekstra glas vin, men det er også en god ide med lidt underholdning. Der findes for eksempel et hav af sjove spil i kan spille, lige fra brætspil der kræver flere spillere og lidt mere tid, til underholdende quiz spil som Bezzerwizzer og sjove og en smule upassende spil som Cards Against Humanity og Det Dårlige Selskab. Hvis i ikke er til brætspil kan i også spille kort eller spille med terninger og måske lave en drukleg ud af det, hvis det er sådan en aften i stiler imod. Det kan også være nogle af dine gæster kender en sjov leg eller et spil de vil have de andre med på. Det vigtigste er bare at i ikke ender med at sidde i stilhed over det sidste vin, uden at have mere at snakke om eller tage jer til, og her er det derfor altid godt at have styr på underholdningen. 

Husk musikken 

Til sidst er det også vigtigt at finde den helt rigtige playliste til aftenen. At have noget musik til at spille i baggrunden er nemlig en af de bedste måder at sætte stemningen på, om den så skal være hyggelig, upbeat, romantisk eller afslappet. Der er helt sikkert en playliste eller en kunstner til enhver aften, og med musikken i orden slippe du også for at der opstår alt for mange akavede og stille pauser, hvis samtalerne taget et dyk.