Savner du at bruge mere tid i dit køkken?

Kan du normalt godt lide at bruge en masse tid i dit køkken, men føler du, at du har mistet din motivation en smule? Motivation kan komme og gå, så det er ikke altid noget, du selv kan styre, men du kan alligevel godt forsøge at gøre nogle forskellige ting for at finde din gejst for madlavning frem igen.

Det bliver du meget klogere på her.

Find en årsag til din manglende motivation

Hvis du har mistet lidt af din gejst til at stå i dit køkken og lave mad, er det ikke sikkert, at der er en bestemt årsag til det. Til gengæld kan det godt hjælpe at tænke lidt over, hvad der mon kan ligge til grund for det. Det er nemlig på den måde, at det bliver langt lettere at gøre noget ved det.

Er det fordi, du har svært ved at finde på nye retter og måltider, du gerne vil lave? Er det fordi, du ikke kan lide at bruge tid i dit køkken på grund af dets indretning og stemning? Eller er det fordi, du føler, at du mangler alt muligt i dit køkken? Der kan være mange forskellige årsager.

Giv dig selv noget nyt og smart køkkengrej

Hvis der er et eller andet køkkengrej, du længe godt har kunne tænke dig, er det oplagt at investere i det nu. Når du får noget nyt udstyr eller grej, du skal teste, kommer din motivation automatisk tilbage, fordi det er sjovt og spændende at prøve noget nyt.

Desuden bliver det fremadrettet federe at lave mad, fordi du har noget udstyr, der fungerer. Du kan få så meget forskelligt udstyr, så det er alt fra en kaffemølle til en dampkoger.

Frisk dit køkken op nemt og enkelt

Hvis din lyst til at stå og lave mad er dalende, kan det også skyldes, at du ikke føler dig helt vildt godt tilpas i dit eget køkken. Hvis du er træt af den indretning, der er i dit køkken, kan du forsøge at friske dit køkken lidt op, så du får lyst til at bruge mere tid der.

Hvis du har et køkken, du synes er rigtig fedt og flot, så får du også lyst til at stå og lave mad der.

Hvis ikke du er interesseret i at skifte hele dit køkken ud, kan du i stedet nøjes med f.eks.:

  • at slibe og male alle dine låger i en fed farve

  • at skifte alle dine greb til nogle nye og smarte

  • at male alle dine vægge i en frisk og glad farve

  • at hænge nogle flotte plakater op

  • at pynte op med nogle forskellige blomster og planter

Du kan friske dit køkken op på mange forskellige måder, så det er ikke nødvendigt at skifte det helt ud. Når du laver nogle forskellige små ændringer hist og her, gør det samlet set en stor forskel, så du forhåbentlig får lyst til at bruge mere tid i dit køkken.