Stresset? Det er ingen skam at søge hjælp

I dag er stress en helt almindelig livsstilssygdom. Derfor er den også vidt og bredt accepteret, og der er generelt set stor forståelse for sygdommen. Altså, medmindre man er en mand, synes det.

For det er som om, at det ikke er noget, der kan ”ske for en mand”, det at blive ramt af stress. Og det er meget pudsigt, for som udgangspunkt er der ingen forskel i stress hos mænd og kvinder. Men der er en forskel, når man så først er blevet ramt af stress. Og mænd synes derfor at rammes hårdere. Ikke fordi det rent faktisk er tilfældet, men fordi førnævnte mande-forståelse af at man ikke kan få stress som mand, så betyder, at den her ’norm’ vælter ens liv og selvforståelse. For jo, selvfølgelig kan også mænd blive ramt af stress.

Det er helt normalt… men vi føler nederlag

Når stress rammer os som mænd, kan vi ikke lade være med at tænke over, at det er et nederlag, og tænke videre over hvad der mon er galt med os. Stoltheden rammes derfor hårdt, og hele livsmodet kan få en mavepuster. Derfor medfører stress hos mænd ofte total mangel på energi samt handlingslammelse. Vi bliver ligeglade med det hele, og vi gider slet ikke tage stilling til os selv eller dem omkring os.

Af samme årsag kan et stressforløb hos mænd ofte føre en langt ud. Så langt, så ensomhed, identitetskriser og meget andet kan melde sig. Derfor er det ofte en god løsning at søge stressbehandling hos en professionel, som kan hjælpe en tilbage på sporet.

På den måde kommer man igen ud af sengen, genfinder sin styrke og for meningen med livet tilbage. Det kan lyde hårdt, men nogle gange er professionel hjælp vejen frem, da man som mand er nødt til at forstå mekanismerne bag ved stressen, så man kan forstå, hvorfor man har reageret helt normalt. Og på ingen måde er en unormal mand.