Sådan holder du hjerne sund og aktiv

Hjernen er det vigtigste redskab, mennesket er udstyret med. Din hverdag og dit liv afhænger dybt af, hvordan alting kører på øverste etage. Der er heldigvis mange måder, hvorpå du kan styrke din hjerne og maksimere dens aktivitet. Læs med her og få tips til hvad du kan gøre for at optimere din hjernes sundhed.

Find det rette kosttilskud

Den absolut nemmeste måde at nære din hjerne er ved at finde et kosttilskud. Din hjerne har brug for næring lige så vel som resten af kroppen, og der findes et hav af forskellige kosttilskud, som hver især bidrager til hjernens sundhed. Når du leder efter kosttilskud til hjernen, er der flere veje at gå. Der findes særlige urteprodukter, som kan hjælpe din hjerne med stress og energi. Her kan du med fordel kigge efter tilskud, der indeholder ginseng, rosenrod eller schisandra – du kan finde produkter med disse ingredienser på nettet, hvor du også kan læse mere om deres forskellige egenskaber.

Hjernen består i bund og grund af fedt. For at kunne arbejde optimalt hele dagen, har den derfor behov for fedtsyrer og olier. Så det er en rigtig god idé at indføre fiskeolie i din hverdag, da den består af omega-3-fedtsyrer, som hjælper med at bibeholde og beskytte hjernens struktur. Fiskeolie kan forbedre din hukommelse og forstærker både din tænkeevne og din reaktionstid.

Udfordr de små grå

Vores hjerner har brug for træning ligesom vores krop har. Prøv at indføre en aktivitet som udfordrer din tænkeevne såsom kryds og tværs, skak eller strategiske bræt- eller computerspil. Denne form for hjernegymnastik kan sagtens være underholdende, det vigtigste er blot, at du aktivt udtænker løsninger og strategier i stedet for at sidde passivt i en aktivitet tiltænkt afslapning. Du kan også træne din hukommelse med huskespil, quizzer eller apps udviklet til at holde hukommelsen frisk.