Kom ud af dine dårlige vaner

At have et godt liv er næsten synonymt med, at have nogle gode vaner. Det gælder alt fra, hvor meget alkohol du drikker, hvad du spiser, til hvornår du står op mv. Det er dog ikke altid lige let at indse, at man har nogle dårlige vaner. Ej heller er det let at gøre noget ved det, når man har indset det. Dårlige vaner er der jo af en grund, og man har opbygget dem over længere tid. Nogle gange er du pårørende til nogen, som du ved har en dårlig vane. Det kan f.eks. være rygning eller at de drikker for meget alkohol. Står du i sådan en situation, skal du ikke være bange for at handle. De fleste vil afslå din hjælp, men de færreste vil være utaknemmelige for den efter der er sket en positiv ændring. Hvad end du har eller kender andre, der har dårlige vaner, så kan du læse lidt om dem her.

Drop alkohollen og cigaretterne

Er du i tvivl om, om du har et egentligt problem ift. dit alkoholforbrug, kan du tage en alkoholtest. Den kan hjælpe dig med at indse dine dårlige vaner. Herefter kan du få råd til, hvordan du bryder vanerne. Nogle gange kræver det behandling, eller diagnosticering af alkoholisme. En vane som rygning er mere sort/hvid. Enten ryger du, eller også gør du ikke. Ønsker du at komme ud af rygningen, kan du også søge hjælp. Der findes også produkter, der kan hjælpe med at stille rygetrangen.

Disse dårlige vaner kan også forværre din livskvalitet

Andre, mindre skadelige, men stadig dårlige vaner, inkluderer et skævt søvnskema, usunde madvaner og inaktivitet. Disse kan også være med til at sænke din livskvalitet. I alle tilfælde er det muligt at søge om hjælp. Der findes alt fra holistiske terapeuter til ernæringsspecialister, som du kan tage fat i.