Sådan tilbereder du kvalitetskød

Du har måske haft en lækker Hereford eller Angus bøf i tankerne længe, og det eneste, der holder dig tilbage fra at kaste dig ud i det, er tilberedningen. Vi har dog gjort det nemt for dig at tilberede dit kvalitetskød. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kommer godt igennem tilberedningen af nogle lækre røde bøffer af bedste kvalitet.

Tilberedningen er meget vigtigt, når det gælder kød. Vi tilbereder kød af fire basale grunde: 1) så det er sikkert at spise, 2) så det er nemmere at tygge, 3) så det er nemmere at nedbryde af vores fordøjelsessystem og 4) så det smager og dufter af mere. Helt formålet med tilberedningen er at sikre en god spisekvalitet, så du kan nyde kvalitetskød af bedste kvalitet som det rent faktisk skal nydes. Her er der mange ting, der spiller ind, bl.a. kødets start temperatur, pandens temperatur, fedtindholdet i købet og indholdet af ben.

Sådan gør du

Dup kødet tørt og krydre det. Kødet skal gerne være tørt, når du smider det på panden, da vådt kød ikke kan brune, og så skal kødet også saltes, inden du smider det på panden, da det giver en bedre effekt end at salte kødet bagefter.

Varm panden op med fedtstof. Fedtstoffet skal være varmet, inden du smider bøffen på panden. Smør og margarine skal være gyldent, imens olie skal syde, når man sprøjter lidt vand på. Det er vigtigt, at det larmer lidt, når du lægger kødet på panden.

Læg ikke for meget kød på ad gangen. Hvis du lægger for meget koldt kød på en gang, køler panden af. Kødet vil her i stedet for koge og ikke stege. Vi vil have at kødet skal brune, og det sker ikke, hvis kødet bliver kogt i stedet for stegt.

Brun overfladen i 1 min. Det er en god idé at brune overfladen, da det giver smag, duft og et pænt udseende. Vend og brun på den anden side og skru ned til middel varme.

Vend bøffen igen, når kødsaften kommer tydeligt op på overfladen – og når kødsaften atter kommer op til overfladen, er bøffen lyserød indeni og færdig.

Er du blevet mere sikker på, hvordan du håndterer godt kvalitetskød som Angus oksekød & Hereford oksekød? Du kan bestille lækkert kvalitetskød til gode priser hos Snor og Snor allerede i dag.