Sådan bliver du klogere på mandens univers

Mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus, siger et velkendt ordsprog. Og på mange måder kan man sige, at den talemåde giver rigtig god mening. Ofte kan det nemlig føles som om, at de to køn er fra to forskellige planter. Hvilke kvinder har ikke revet sig i håret af frustration over deres mænds ageren – og omvendt!? I de næste afsnit forsøger vi, så godt muligt, at forklare mandens univers, så kvinden måske kan forstå ham bare lidt bedre. Eller i hvert fald måske i højere grad, så kan bære over med ham.

Mænd tænker bare ikke så meget over tingene, som kvinder gør

Overstående er en sætning, du som kvinde lige så godt kan tage til dig først som sidst. Nok er alle mænd, til en hvis grad i hvert fald, forskellige, men grundlæggende skænker de bare ikke tingene så mange tanker, som vi kvinder tenderer til at gøre. De fleste mænd siger hvad de mener og handler som de lyster. Så mens du måske har brugt flere måneder på at finde den perfekte fødselsdagsgave til ham, kan du desværre ikke forvente den samme gestus fra ham. Du må prøve ikke at blive såret, hvis han ikke skriver et kort eller blot lader en buket roser og en middag på restaurant udgøre din gave. Langt fra alle mænd mestrer nemlig de helt store romantiske egenskaber.

Kvinder planlægger, mænd tager en dag ad gangen

… I hvert fald sådan groft skitseret. Rigtig mange kvinder trives bedst med at planlægge alt nøje i kalenderen, og gerne flere måneder frem i tiden – mens mange mænd tager tingene lidt mere som de kommer på en dag til dag basis. Bliv derfor ikke såret, hvis han ikke kan tage stilling til hvor jeres fælles sommerferie skal gå hen eller hvordan stuen skal indrettes, når I flytter i nyt hus om et års tid. Det betyder ikke nødvendigvis, at han ikke glæder sig til alle de ting sammen med dig, nok snarere at han bare ikke er nået dertil rent mentalt endnu.

Fortæl ham hvordan du føler fremfor skæld ud

Langt de fleste mennesker, mænd såvel som kvinder, responderer bedst på rolig snak om følelser fremfor kritik. Fortæl ham derfor med fordel, hvad der sårer dig og omvendt, hvad der gør dig glad. På den måde skal han, på stille og rolig vis, forholde sig til dine følelser i stedet for at blive udsat for kritik. Det vil med garanti motivere ham meget mere til at ændre sig, end skæld ud ville gøre. Langt de fleste mænd ønsker jo en glad og tilfreds kone eller kæreste, fremfor en der ikke trives i forholdet. Trods de to køns forskeligheder kan langt de fleste problemer faktisk sagtens løses  gennem dialog og respekt for hinandens følelser. Og husk så også på, at vi alle har godt af lidt modspil fra tid til anden, for at  bevare gnisten og spændingen i forholdet.