Hvad kan du som mand gøre i din hverdag for at skåne miljøet?

Der er ikke mange ting, der er mere fokus på i dagens samfund end klimaet. Det er et af de helt store emner i mange debatter nationalt såvel som globalt, og det udtrykker måske meget godt vigtigheden af emnet. Derfor kan det godt være, at du har fået lyst til at gøre en indsats for miljøet, men har lidt svært ved at finde ud af, hvad det præcist er, du kan gøre i din dagligdag for at gøre en forskel.

Genbrug

En af de helt store syndere indenfor diskussionen om udledning og klima er produktion. Om det er værktøj, fødevarer eller et par nye bukser, er produktionen af det en af de ting, der tager hårdest på miljøet. Derfor er der kommet et stort fokus på genbrug, og hvis du vil gøre en forskel, er en af de ting, du kan gøre at genbruge. Hvis du f.eks. skal have en hammer, kan du kigger på genbrugssider som DBA og finde en brugt hammer – de kan sagtens være i fantastisk stand, og samtidigt er der ofte nogle penge at spare.

Installer en mere bæredygtig varmeforsyning

En anden ting der tager hårdt på miljøet, er når vi skal danne energi og varme til vores hjem. Heldigvis bliver der hele tiden udviklet nye teknologier til at danne denne varme og energi, hvor den ene efterhånden er mere bæredygtig end den anden. Et alternativ du kan tage i brug, er at installere en luft til vand varmepumpe, som kan være med til at sænke din udledning gevaldigt, da den er noget mere bæredygtig end f.eks. fjernvarme. Hvis dette lyder interessant, så find en luft til vand varmepumpe – så har du taget et stort skridt for at hjælpe klimaet på rette køl igen, samt lavet en investering i dit hjem og dets fremtidige salgspris.