Psoriasisramt hud? Dette skal du spise!

Psoriasisramt hud? Dette skal du spise!

Der er studeret meget i fødevarer i forhold til psoriasisramt hud. Der er ikke fundet overvældende beviser for, at en omlægning af kosten virker hos alle psoriasispatienter, men der er alligevel tendenser, der peger på, at nogle elementer i maden kan have positive og negative konsekvenser i forhold til psoriasis.

Hvis du selv er psoriasisramt, kan du jo altid prøve at se, om kosten har en positiv effekt på netop din hud.

Dette skal du undgå

1) Gluten

Der er ingen videnskabelig forklaring på, hvorfor det hjælper nogle psoriasisramte patienter at undgå mad, der indeholder gluten – men der er alligevel en tendens til, at det virker. Man mener desuden, at glutenallergikere har en lidt større risiko for at udvikle psoriasis.

2) Mælkeprodukter

Psoriasis er en inflammation, der opstår i huden, så det er ikke så underligt, at det kan virke at undgå inflammatoriske fødevarer – som fx mælkeprodukter. Det er især de fede mælkeprodukter, man bør bestræbe sig på at undgå.

3) Rødt kød

Rødt kød er – ligesom mælkeprodukter – en inflammatorisk fødevare. Der er flere psoriasispatienter, der oplever, at deres psoriasis særligt er slem efter indtagelsen af rødt kød. Særligt, hvis kødet også er af den fede slags.

4) Alkohol

Det er ikke så underligt, at mange oplever en forværring af deres psoriasis efter indtagelse af alkohol. Alkohol dehydrerer kroppen, og en tør hud er rigtig god grobund for psoriasissen.

Dette skal du indtage

1) Mad med antioxidanter

Det er ganske logisk, at antiinflammatoriske fødevarer har en positiv virkning på psoriasispatienter, når inflammatorisk kost har en negativ effekt. Fødevarer med gode antioxidanter er fx nødder, grøntsager og fuldkorn.

2) Vitamin A og D

Det kan være en god idé at kigge efter fødevarer, der har et naturligt indhold af A- og D-vitamin. Gode kilder til A vitamin er fx vandmelon, tomater og gulerødder. Gode madkilder til D-vitamin findes primært i fisk som laks, makrel og sild. Resten får vi gennem sollys.

Det kan hjælpe at omlægge sin kost, men det er også altid en god idé at supplere ens behandling med en god psoriasis behandling creme.