Lad ikke dit misbrug ødelægge dit liv – gør noget ved allerede i dag!

At erkende sit misbrug er det første store skridt i rejsen på at blive fri af sit misbrug. At turde række ud og bede om hjælp er det næste store skridt i kampen mod misbruget. En kamp der kan synes svær at overvinde men med den rette hjælp, er prognoserne gode.

Der er for mange mennesker noget tabubelagt forbundet med at erkende et misbrug. At acceptere at man har mistet herredømmet og kontrollen over noget, som nu betyder, at man bare lader sig styre af en trang og et behov. Det er dog meget vigtigt at lægge skammen og skylden på hylden hurtigst muligt. At turde tage fat i det, der gør ondt og gøre noget aktivt ved det, er en stor bedrift – som vil gøre dine nærmeste meget stolte.

 

Ræk ud og få professionel hjælp

Der findes mange former for hjælp i forhold til misbrugsbehandling. Det er vigtigt at finde nøjagtig den form for hjælp, der er fokuseret omkring dit misbrug. Det skyldes, at behandlingsformerne er forskellige og derfor kan variere. Du kan altid opsøge din læge, hvis du er i tvivl om, hvilken behandlingsform der egner sig bedst til netop dig og din situation. Du skal altid huske på, at din læge har tavshedspligt og derfor er din fortrolige i denne proces.

Når du modtager professionel hjælp til at håndtere dit misbrug, højner du samtidig chancerne for at komme ud af det betydeligt. Du bliver udstyret med forskellige værktøjer og redskaber, der gør dig i stand til at finde tilbage til dit gamle jeg. Du kan allerede opsøge hjælp i dag og træffe en livsændrende beslutning, der vil gavne dig, dine nærmeste og din fremtid.

Der er misbrugscentre placeret rundt omkring i Danmark. Du kan eksempelvis komme i misbrugsbehandling tæt på Aarhus. Her fokuseres der blandt andet på alkoholproblemer. Ydermere er der også råd og vejledning at hente til pårørende til en alkoholiker. Behandlingen sørger dermed for at tage hele familien i hånden. Når et familiemedlem rammes af et alkoholproblem, er det hele familien og de nærmeste pårørende, der rammes.

 

Et kærligt skub i den rigtige retning

At starte i misbrugsbehandling er et kærligt skub i den rigtige retning. Både hvis det er på eget initiativ eller et puf fra en pårørende. Det er starten på et nyt og bedre liv. Starten på at du kan genvinde kontrollen over din tilværelse.