Husk at tænke på dig selv – og dine kollegaer

Som mænd elsker vi typisk vores arbejde. Vi er dedikerede og elsker at gøre en forskel, der hvor vi er ansat til det.

For mange er det vigtigt at have et job, man er glad for. Ikke mindst fordi vi tilbringer så mange timer af vores liv på netop arbejdspladsen. Derfor skal der være harmoni.

Men det er også vigtigt, at vi passer på hinanden. For særligt mænd kommer nemlig ofte til skade i deres erhverv sammenlignet med kvinder. Det er en ærgerlig situation, da begge køn naturligvis bør være fri for skader. Hver eneste arbejdsskade er en tragedie, og derfor bør de undgås.

Vi bringer her en række gode råd til særligt håndværkere, som kan hjælpe med at minimere antallet af ulykker.

  1. Planlæg

Når der skal udføres arbejde, så sørg for, der forelægger en god køreplan, hvor der er opdelt arbejde. Med til den proces hører det nemlig, at man tager højde for alle delopgaver og foretager en vurdering af de risikoer, der måtte være i forbindelse med arbejdet.

  1. Tag dig tid og vær ærlig

Husk at det ikke er en konkurrence, når du er på arbejde. Man skal arbejde i det tempo, man er tilpas i, og så skal man turde sige fra, hvis nogle mener, du kan løse en opgave ved ”bare lige” at se sort på visse regler. Den slags kan føre til skader, som ellers kunne være undgået.

Det kan naturligvis være svært at sige fra, men det er en vigtig egenskab at besidde og en som nok skal blive respekteret. Husk naturligvis også at respektere de kollegaer, der siger fra, så I får skabt en god kultur på dette punkt.

  1. Ryd op

Ordentlig oprydning kan virkelig gøre en forskel. Efterlader man forladt værktøj og slækker på at få samlet søm og andet op, så kan det udgøre en fare.

Det er dog ikke kun de mere farlige ting, i skal rydde ordentligt væk. Sørg også for at fjerne gammelt plastik fra indpakning, rulle kabler sammen og køre affald bort. Det kan forhindre snubleskader og skader, der fører til vrid i kroppen.

Sørg ligeledes for at have adgang til mobilhegn, så I kan inddele arbejdspladsen in zoner. Dette er en god måde at sørge for, der ikke er for meget trafik i zonerne, og at man så vidt muligt arbejder sammen med nogle, man ved husker oprydningen.

  1. Hjælpe nye kollegaer

Du skal ikke være ham den sure eller den trælse politimand, men sørg for at hjælpe nye kollegaer med at finde ind i jeres arbejdsrutiner. Det nytter ikke at have fokus på sikkerhed, hvis der kommer nye ind, som ikke kender jeres tanker og rutiner.

Hjælp dem derfor, så de lærer hvad der er op og ned. Det vil komme alle til gode.

  1. Brug din sunde fornuft

Husk altid at bruge din fornuft og lytte til dine mavefornemmelser. Det kan lyde simpelt, men det kan være forskellen på en dag med eller uden ulykker for dig selv eller dine kollegaer.