Derfor bør du passe på Solen

Solen udsender uv-stråling. Uv-stråling er en forkortelse for ultravioletstråling. Denne uv-stråling er også strålingen, som befinder sig i solarier. Denne stråling kan danne mange konsekvenser for os, og derfor er det meget vigtigt, at vi beskytter os fra den. Dette kan vi først og fremmest gøre ved benyttelse af SPF. SPF kan man blandt andet finde i solcreme og i adskillige hudplejeprodukter.

Det er især vigtigt at beskytte sig mod uv-strålingen, når man befinder sig i et land, hvor uv-indekset er specielt højt. I disse lande kan det også være en god ide at tage andre tiltag i brug såsom at have solhat på.

Dog skal man huske, at man altid udsættes for Solens stråler, og derfor skal man huske at beskytte sig med SPF hver dag. På den måde har man større chance for at undgå de konsekvenser, som nævnes i denne artikel.

Kræft

Adskillige studier viser, at omkring 90% af alle tilfælde af modermærkekraft skyldes uv-stråling. Dette skyldes, at kroppens celler beskytter sig selv mod de farlige stråler ved at danne det mørke pigment Melanin. Det er denne farve, som man kender, når man bliver solbrændt. Denne flotte farve er altså tegn på den kamp, din hud har kæmpet mod uv-strålerne.

Uv-strålerne ødelægger også arvematerialet i huden, hvilket hermed efterhånden danner kræftcellen. Derfor vil en forøget mængde af uv-stråling øge sandsynligheden for at få kræft markant. Dette kan eksempelvis være hudkræft eller modermærkekræft. Derfor er det vigtigt at undersøge unormale modermærker regelmæssigt, så der er større chance for at spotte tegn på modermærkekræft.

Folk med meget lys hud er mere tilbøjelige til at blive ramt af kræft end folk med mørkere hud. Dette skyldes, at folk med lys hud ikke har lige så stor en mængde af pigmentet Melanin, som netop er med til at beskytte cellerne for uv-strålingen, end folk med mørk hud. Dette betyder dog ikke, at man ikke har behov for solbeskyttelse, når man har mørk hud.

Endvidere anbefaler adskillige eksperter, at man undgår solarier, da disse har en koncentreret mængde af uv-stråling. Dermed er folk, der bruger solarier meget, tilbøjelige til at udvikle en kræftcelle.

Rynker

Et mindre alvorligt problem end hudkræft er dannelsen af rynker. Man kan ikke undgå, at rynker dannes med tiden, men processen kan fremskyndes af solstrålerne. Når strålingen ødelægger arvematerialet i cellerne, giver det mening, at huden efterhånden bliver tyndere og mere tilbøjelig til rynkedannelse.

Dermed kan cremer med SPF ligeledes være effektive, når man gerne vil undgå rynker for tidligt. Det er altså en god måde at forebygge rynker og samtidig beskytte sig fra farlig kræft.

Du kan også forebygge rynker ved brug af anti-aging hudprodukter. Disse er netop produceret for at sætte en dæmper på rynkedannelsen og samtidig lade dig have flot hud. Der findes en masse forskellige slags anti-aging produkter af forskellige mærker og priser.

Du kan også forebygge rynker ved at stoppe tobaksforbruget, da dette også er en meget primær grund til dannelsen af rynker. Det er også en god måde at undgå lungekræft.