5 uddannelser til manden med hænderne skruet godt på

Det kan være uhyre svært at finde lige præcis den uddannelse, der er den helt rigtige for dig. Der er mange faktorer, der skal spille sammen, og du skal først og fremmest kende den rigtige uddannelse.

Vi har fundet frem til fem uddannelser for manden – eller kvinden – med hænderne skruet rigtigt på. Selvom de måske nok er i mere eller mindre samme kategori, er indholdet vidt forskelligt. Læs med her, og bliv lidt klogere på de forskellige. Vi håber, du finder noget heriblandt, der kunne interessere dig.

Maler

Den første uddannelse, vi skal se lidt nærmere på, er maleruddannelsen. Der er forskellige spor inden for denne uddannelse, og foruden den klassiske maleruddannelse vælger mange også at gå vejen som bygningsmaler. Uddannelsen varer omkring 3,5 år inklusiv praktik og skoleophold. Uddannelsen er meget praksisorienteret, og du kommer til at lære en stor del af stoffet ved at have hænderne i det selv.

Speditør

Spedition og shipping er to sider af samme sag, og kan du lide at have mange bolde i luften og et stort ansvar, er speditøruddannelsen måske noget for dig. Som speditør har du ansvaret for, at lastbiler med deres varer kommer godt og sikkert fra A til B, og det er dig, der sørger for, at det hele kører på skinner. Under denne uddannelse bruger du meget tid som speditørelev, hvor du lærer alt det, der er at vide på området. Uddannelsen er et godt miks af teori og praksis.

Tømrer

En anden yderst populær uddannelse er tømreruddannelsen. Som tømrer arbejder du med et utal af forskelligartede opgaver – eksempelvis nybygning, renovering af ældre byggeri og ombygning. Du bliver en efterspurgt fagmand, som kan lidt af hvert. Der er også mulighed for at specialisere sig inden for et specifikt område, hvis du ønsker det, og ellers kan du tage den klassiske vej. Der er stor efterspørgsel på tømrernes arbejdskraft uanset hvad.

Lageroperatør

En uddannelse som lageroperatør kan tage dig mange steder hen. På uddannelsen lærer du alt om at strukturere modtagelsen, opbevaringen og udleveringen af varer, ligesom du også bliver oplært i forskellige IT-systemer og truckkørsel. Disse elementer er nemlig yderst vigtige i dagligdagen på et lager. Har du ikke fået nok uddannelse, når du står med dit endelige uddannelsesbevis, kan du læse videre – blandt andet til logistikøkonom eller noget inden for international transport og logistik. Som færdiguddannet lageroperatør får du erfaring med mange forskellige maskiner – blandt andet trucks og traverskraner.

Bygningskonstruktør

Virker byggebranchen tiltalende på dig, er det måske en uddannelse som bygningskonstruktør, du skal se lidt nærmere på. Her lærer du at planlægge og styre større byggerier, og du vil typisk få en rolle som projektleder på et byggeprojekt. Uddannelsen er meget alsidig, og ved at vælge en uddannelse som denne giver du dig selv rigtig mange muligheder.

Jobbene er af meget forskellig art, og der er også mulighed for at starte selvstændigt med en sådan uddannelse i ryggen. Her skal du både have gang i hænderne og hjernen.