Vi guider dig til køb af ny printer

For mange er det at købe en printer som at træde ind i en helt ny verden. For hvad er det nu lige toner er, hvilket brand skal man vælge, og så går det pludselig op for en, hvor dyrt blæk og printerpatroner er.

Kortlæg dit forbrug

Hvor ofte skal du bruge din printer og til hvad? Alt efter om du leder efter en printer til at printe flybilletter og madopskrifter ud i ny og næ, eller om du leder efter en printer, der kan udskrive lange rapporter i en fart, har du behov for forskellige typer af printer.

Du skal også overveje, om du eksempelvis har brug for at printe andet end A4 størrelse, for så skal din nye printer selvfølgelig kunne det. Og hvis du printer mange fotos, skal du måske have fat i en fotoprinter, der er beregnet til netop det. Hvis du også har behov for at kunne scanne og kopiere, skal du have fat i en multiprinter.

Hvilken slags printer?

Når du har kortlagt dit behov skal du kigge på, hvilken slags printer du skal vælge: Laserprinter eller blækprinter. Der findes fordele og ulemper ved dem begge alt efter, hvilke behov du har.

Blækprinter er perfekt, hvis du skal printe fotos og andet billedmateriale, da farvekvaliteten er bedre i blækprintere end laserprintere. Den er også egnet til at udskrive dokumenter og grafik, men det kan stå en anelse utydeligt. Det kan dog være en dyr fornøjelse at fylde blæk på din blækprinter, og her kan det være en god idé at se, hvad der findes på markedet. Det kan du for eksempel se på printpatroner.dk.

Hvis du derimod har et stort behov for at printe mange sider, og primært tekst, så er det en laserprinter, du skal anskaffe dig. Den kan printe mange flere sider i minuttet end en blækprinter, og din tekst vil stå knivskarpt. Farvekvaliteten er derimod ringere og er derfor ikke optimal, hvis du primært skal printe billedmateriale.

Husk at tænke økonomisk langsigtet

Uanset om du vælger blækprinter eller laserprinter skal du huske at have anskaffelsen af blækpatroner og lasertoner in mente. Man hører ofte om folk, der har købt en billig printer, hvorefter det har vist sig uhyre dyrt at anskaffe sig toner og blæk efterfølgende. Hvis valget står mellem en printer til 299 kroner og en til 799 kroner, er det ikke nødvendigvis det smarteste for din langsigtede økonomi at vælge den billigste printer.