Har du styr på, hvordan du får den bedste lyd?

Dabradio

[Denne artikel er betalt og udarbejdet i samarbejdet med de hjemmesider, der linkes til]

Det er en tilbagevendende vittighed, at så snart en mand finder sammen med en kvinde, og de ønsker at skabe et nyt hjem sammen, så ryger højtalerne. Enten i kælderen eller helt ud. Vi kan godt blive enige om, at det er en synderlig skam?

For en godt anlæg og gode højtalere er alfa og omega, når man lytter til musik. Og det er da en pine at lytte til en tung bas, en insisterende hi-hat eller en lækker vokal, hvis man kun kan lytte til det gennem en sløj højtaler. I denne artikel ser vi derfor nærmere på, hvordan du får den bedste lyd.

Vælg det rigtige anlæg

Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvad der er godt anlæg for dem. Nogle prioriterer designet utroligt højt, mens andre udelukkende fokuserer på lyden. Men én ting er sikkert. Anlægget skal passe til det rum, det skal stå i.

Skal du udfylde et lokale på 100 kvadratmeter med lækker lyd, nytter det ikke at gå efter et lille anlæg med to miniaturehøjtalere. Så skal der mere bund i foretagendet, ligesom du med fordel kan installere flere højtalere rundt omkring i lokalet.

Bor du derimod i en lille lejlighed, hvor man kan høre, når naboen hæver dej til morgenboller, så bør du måske vise hensyn og vælge et anlæg, der ikke er alt for kraftfuld, ligesom du ikke bør placere det ret op og ned ad væggen til deres soveværelse.

Glem ikke et godt højtalerkabel

Hvis du har brugt tusindvis af kroner på et nyt anlæg med en lækker lydkvalitet, så må du ikke begynde at være nærig, når det kommer til de sidste detaljer. Hvilket højtalerkabel, du vælger, har nemlig betydning for lyden.

Og hop for Guds skyld de almindelige strømledninger over, når du vil forbinde dine højtalere med anlægget. Det vil gå gevaldigt ud over lyden. Og så kan du investere i et nok så dyrt et anlæg og højtalere – lyden bliver stadig middelmådig.

Vælg en DAB-radio til det lille rum

Det er ikke altid, man er på jagt efter et stort anlæg, der skal blæse hele hytten op. Den kan være, du er på jagt efter den lille tilføjelse til badeværelset eller køkkenet, som let kan flyttes rundt efter behov, og som ikke kræver forskellige installering af ledninger.

I sådanne tilfælde er en DAB-radio en god investering. Den er lille, nem og praktisk. Og vælger du en DAB-radio med batteri, kan du tage den med på farten. Det giver en enorm fleksibilitet. Læs mere om hvordan du finder de bedste og billigste DAB-radioer i denne DAB-radio test.

Udseendet betyder noget

Vi kommer ikke uden om, at udseendet spiller en rolle, når man skal finde det perfekte anlæg, højtalere eller radio. For designet skal gerne appellere til os, når det skal indgå i den øvrige indretning.

Skal dit anlæg eksempelvis stå op ad en sort væg på en sort reol, så bør du gå efter et stort anlæg, der falder i med det øvrige interiør. Sørg for at have fokus på detaljerne og husk at udskifte de hvide ledninger med sorte i samme ombæring.