Custom PC: Disse faktorer bør du overveje

Custom PC

Det er fedt at bygge sin egen custom PC…

Med en skræddersyet PC kan du bestemme, hvad der skal være i den, hvordan den skal se ud, og hvilke spil eller programmer den skal kunne trække. Og så er det selvfølgelig et almindeligt krav, at den skal være i perfekt stand til at trække krævende programmer og køre optimalt i alle henseende. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for de muligheder, man i dag har, når man skal bygge sin egen computer. I denne artikel sætter vi fokus på, hvad du bør overveje, når du skal ud og bygge din egen computer – for det er vigtigt, at du får valgt helt rigtigt.

Hvad er dine behov?

Dette er spørgsmålet, som du bør starte med – nemlig at få afdækket, hvad dine behov er. Og her er det altså bedre at være lidt for grundig end ikke at være grundig nok.

Hvis du er gamer, så bør du overveje alle de spil, du ønsker at spille: Hvad kræver de i forhold til specifikationer? Så skal du bygge en computer, som kan trække spillene og lidt ekstra; på den måde har du fremtidssikret din computer, idet der er en chance for, at nye spil måtte kræve endnu mere af din computer. Så det anbefales klart, at du læser op på alle de specifikationskrav, dine yndlingsspil har – på den måde er du helt sikker på, at din nye computer kan trække disse spil optimalt og helt uden problemer.

Er du ikke gamer, men f.eks. arbejder med software, der kræver stor computerkraft, er du også nødt til at være opmærksom på specifikationskravene for de systemer, du skal bruge. Det kan f.eks. være, at du redigerer billeder, video, foretager animationer eller udvikler software og derfor tester en hel del. Alle disse discipliner kan kræve en meget stor computerkraft, førend du kan arbejde effektivt. Det er nemlig vigtigt, at computeren ikke begrænser dig i dine muligheder.

Samtidig skal computeren ikke gøre dit arbejde langsomt, ved at du skal sidde og vente på, at din computer tygger færdig på de programmer, du beder den om at køre. Gå derfor dine systemer igennem med en tættekam og se, hvad systemudbyderen anbefaler, at din computer har af kraft. Og akkurat som med gamerne skal du sikre dig, at du ligger en anelse over det anbefalede – på den måde er du helt sikker på, at systemerne kan køres, og at du også kan køre fremtidige versioner om nogle år.