Indtag ramperne med din egen unikke tøjstil

Skaterstilen er tilbage, hvilket du nok allerede har lagt mærke til i bybilledet. Det er nemt at forstå, for skaterstilen blander det behagelige med det stilfulde og tidløse. I denne oversigt får du en introduktion til hvordan du selv får din egen skaterstil og hvordan det kan kombineres med beskyttelse, så du ikke kommer til skade, og i stedet holder din stil fly dagen igennem.

Skoene

Sko har altid været det vigtigste i skatermiljøet – næst efter skateboardet, selvfølgelig. Eftersom man ikke er fastgjort til boardet, som man er på et snowboard, er det vigtigt, at man er iklædt sko, hvor man har tæt kontakt med boardet. Der er mange klassiske skatersko som f.eks. Nike Dunk, Vans og så videre. Fælles for dem er, at sålen ikke særligt tyk, de er fleksible og de tillader, at anklen kan bevæge sig frit. Hvordan den skal se ud, lader vi være op til dine æstetiske præferencer.

Bukserne

Når du skater, er det vigtigt, at du kan bevæge dig frit. Derfor fungerer det ikke så godt med tætsiddende jeans, som ikke tillader fuld bevægelighed. Gå i stedet efter et par cargobukser, gerne lidt løse det. Det tillader maksimal bevægelighed. Måske overvejer du i stedet nogle træningsbukser i polyester, men disse bukser beskytter dig ikke særlig godt, da de er meget lidt slidstærke. Ét flad på boardet og bum – nu er der hul. Cargo er et slidstærkt materiale, som holder længere.

Trøjerne

Her har du stort set frit valg. Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas og kan lide designet, hvad end det så er. Vi tillader os dog at anbefale langærmede trøjer over t-shirts, da de lange ærmer yder ekstra beskyttelse i det tilfælde, at du falder.

Hjelm

Det kan godt være, at du ikke synes, at en hjelm er det sejeste i verden, men det er muligvis den vigtigste ting at have med på skatebanen. Uanset om du er nybegynder eller erfaren skater. Skulle uheldet være ude og du styrter slemt, vil du prise dig selv lykkelig for at have taget hjelm på.

Andet beskyttelse

Du kan få yderligere beskyttelse i form af knæ-, albue- og håndledsbeskyttere. Eftersom du per refleks vil tage fra med hænderne, når du styrter, vil et par slidstærke handsker være en velkommen hjælp, da de kan redde dig fra nogle ret slemme hudafskrabninger. Nu kan du trygt ramme ramperne.