Hvorfor taber mænd håret?

Det er noget, der er forbundet med stor skam, og derfor er det noget, som de fleste mænd holder for sig og prøver at skjule efter bedste evne. Men det at tabe håret er faktisk noget, som der i dag rammer mange mænd, og derfor er der ingen grund til, at det er så tabubelagt et emne.

Der findes forskellige former for hårtab og alle varierer de i udtryk og aggressivitet, men heldigvis er langt de fleste hårtab blandt mænd mulige at behandle.

Det handler om genetiske komponenter

Den mest almindelige type af hårtab kaldet for; androgen alopeci. Denne kaldes også skaldethed, og det vil nok også være under dette begreb, du har hørt den omtalt. Og lige præcis når det kommer til denne form for hårtabstilstand, er der tale om noget, som ikke skal ses som værende en sygdom, og det er på trods af, at den rent faktisk har stærke genetiske komponenter.

Årsagen til skaldethed er nemlig ofte den påvirkning som det mandlige kønshormon har på hårsækkene. Det svinder langsomt ind og forårsager derfor et hårtab, der starter på issen.

Denne form for hårtab ses oftest hos midaldrende mænd, men den kan også sommetider komme allerede før, at manden er fyldt 20 år.

Sæt gang i din hårtabsbehandling

Heldigvis er det med den helt rette behandling ofte muligt at stoppe et hårtab og endda behandle det i en sådan grad, at håret vil komme tilbage igen. Mange tidligere former for hårtabsbehandling viser nemlig en meget stor succesrate i forhold til at genoprette hårtabsproduktionen.

Resultaterne vil selvfølgelig altid afhænge af, hvor fremskredent hårtabet er, og hvor hurtigt forløbet går, derfor bør du få gang i behandlingen hurtigst muligt.

Det kan nemlig i nogle tilfælde også vise sig, at en behandling kan forårsage stabilisering af hårtabet – selv også hvis der er tale om et aggressivt hårtab.