Hvordan bliver man skilt?

Det siges at cirka 50% af alle ægteskaber ender i skilsmisse, på et eller andet tidspunkt. Dette er der desværre ikke så meget at gøre ved, da der kan være utroligt mange årsager og faktorer, der gør at det er den vej et par vælger at gå. Er det kommet til et punkt hvor man er enige om at skilles, eller hvis bare den ene part vil skilles, er der nogle processer der skal sættes i gang. Når man vil ansøge om skilsmisse, skal man kontakte Familieretshuset (Statsforvaltningen). Er der uenighed om skilsmissen, vil man blive indkaldt til et møde. Hvis der er enighed om skilsmisse, så skal man indsende et skilsmissepapir og afvente næste skridt. I dette indlæg forklarer vi kort, hvad resten af processen for skilsmisse indebærer.

Betaling af skilsmissegebyr

Når selve papirerne er indsendt til Statsforvaltningen, nærmere betegnet Familieretshuset, så skal i betale et gebyr på 650 kr. for at blive skilt. Dette beløb dækker de administrative omkostninger i forbindelse med jeres skilsmissesag. Hvis i først bliver separeret, så skal i også betale et gebyr i den forbindelse, men hvis der er enighed om skilsmissen, kan I nøjes med at betale dette gebyr en gang. Er der uenighed om ægtefællebidrag eller andre ting, bliver I indkaldt til et endnu et møde og skal betale endnu et gebyr.

I tilfælde af uenighed om skilsmissen

Nogle par kan ikke blive enige om hvordan værdier og formuer skal fordeles. Det kan også være at I ejer et hus eller en lejlighed sammen, en bil og forskellige former for lån og gæld generelt, og er uenige om hvem der skal betale hvad. Børn er ofte også et punkt hvor parterne ikke kan blive enige om forældremyndighed og ret til samvær. I alle tilfælde kan familieretshuset hjælpe jer, ved at rådgive jer, men i nogle tilfælde er det nødvendigt at man finder en skilsmisseadvokat, der kan repræsentere en part i en evt. retssag.

Sådan finder man en skilsmisseadvokat

Bliver det nødvendigt at finde en advokat, så kan man gøre det på flere måder. Man kan for eksempel række ud til sit netværk og høre om der skulle findes nogen i det, som kender eller kan anbefale en dygtig advokat der kan tage sagen. Man kan også gå på internettet og søge efter en advokat, med skilsmisse som område. Dette gør man ved at gå ind på Google og søge på ”skilsmisseadvokat” eller ”skilsmisseadvokat + navnet på den by du bor i”. Herefter vil man kunne se en komplet list over alle de skilsmisseadvokater der findes i den by man bor i, eller i nærheden af den.