Sådan opnår du komplet udnyttelse af afgrøder med droneinspektion

Hvis der er noget, vi kan være stolte af i Danmark, så er det vores landbrug. Vi er nogle af bedste i verden til at producere effektivt og under gode lovreguleringer.

Men der er især én ting, der har givet landmændene mulighed for at effektivisere deres landbrug, og det er droneinspektion! Lyder det som noget for dig? Så læs med her!

Sådan foregår det

Når en landmand bestiller droneinspektion, er det naturligvis erfarne og professionelle droneførere, der laver flyvningen. En drone er et dyrt og avanceret redskab, og det skal håndteres med en fast og rutineret håndføring.

Dronen flyver, efter doneførerens bestemmelser, over landmandens marker, hvor den aflæser afgrødernes fotosyntese. Dette er hensigtsmæssigt, fordi afgrødernes fotosyntese, kan afsløre afgrødernes sundhedstilstand.

Spar penge

Den indsamlede data analyseres herefter, hvor den bliver til brugbare analyser. Disse analyser forsyner landmanden med forskellige informationer omkring marken, for eksempel hvor den mangler sprøjtning – eller hvor der er givet for meget.

Det betyder, at landmanden har mulighed for at rationere sin sprøjtning efter hensigt. Det kan betyde store besparelse på sprøjtemidler, som er en stor udgift for landmænd.

Spar tid

Udover at droneinspektion sparer landmanden for penge – så sparer det ham også for tid. Det er nemlig muligt for landmanden at få analyserne bragt videre til et tildelingskort, som kan installeres i de forskellige landbrugsmaskiner. Således har landmanden ikke bare overblik over sine marker, når han læser analyserne – men også når han udfører arbejdsopgaver fra landbrugsmaskinerne.

Stil dig ikke bagerst i køen

Der er allerede flere landmænd, der har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved droneinspektion. De langt mere præcise udregninger og smarte omstilling af arbejdsopgaver gør det svært at sige noget dårligt om droneinspektion i landbruget.

Så hvis du er landmand og gerne vil være på lige fod i konkurrencen om et effektivt landbrug, så skal du investere i en droneinspektion. Hvis du vælger det fra, stiller du blot dig selv bagved alle dem i køen, der allerede har fået foretaget en droneinspektion. Så hvad venter du på? Er dit landbrug klar til en (mere) effektiv omstilling?