Sådan bliver du dørmand

For mange drenge er det en drøm at kunne blive dørmand. Men hvordan bliver man det og hvad kræver det? Det vil vi forsøge at se nærmere på i dette indlæg, der er skrevet i samarbejde med vores lokale dørmand i Århus.

Du skal tage kursus for at blive dørmand

Hvis du godt kunne tænke dig at få arbejde som dørmand, kræver det først og fremmest, at du består et adgangsgivende kursus. Du skal være fyldt 18 år for at kunne tage kurset og tage efterfølgende arbejde som dørmand.

Nogle personer, som har været i Forsvaret, kan afhængig af kurser eller uddannelse fra deres tid i Forsvaret have optjent retten til at erhverve sig et dørmandskort. Dette gælder dog typisk ikke for værnepligtige, og igen er det ikke nok at have været ansat i forsvaret, man skal have relevante kurser.

Tager man sit dørmandskursus på samme vilkår som de fleste, er varigheden 8 dage på selve kurset, hvilket afsluttes med en eksamen.

Med eksamensbeviset på plads kan man nu søge om dørmandsskort hos politiet.

Det lærer du på dørmandskursus

På kurset lærer du, hvordan du bedst muligt tackler de opgaver, som venter dig til events eller i nattelivet. Som dørmand er det vigtigt, at man både har pædagogiske kompetencer, men samtidig kan sætte sig i respekt og udøve selvforsvar, hvis det bliver nødvendigt.

Som dørmand i Danmark instrueres man i altid at arbejde præventivt. Det betyder, at man på kurset lægger stor vægt på samarbejde, kommunikation og ikke mindst konflikthåndtering.

Modsat hvad mange tror, er det nemlig vigtigt for en dørmand at kunne tale med folk, så en given situation ikke eskalerer. Dørmandens opgave er nemlig ikke at smide folk ud eller lægge dem i jerngreb, men at sørge for, at der ikke opstår konflikter eller sammenstød.

Kræver dette at enkelte individer bortvises, er dette en opgave for dørmanden, som på bedste vis gør det klart for en person, at han eller hun er sendt hjem for aftenen eller ikke længere kan vise sig et bestemt sted.

Man kan tage sit dørmandskursus som et AMU kursus med deltagerbetaling og afsluttende prøve.