James Bond og hans Martini: Gode drinks til en herreaften

Det er ikke kun øl, vin og shots, der kan give en herreaften det helt rette maskuline præg. Bond, James Bond – den mest mandige af alle mænd – foretrækker sin Martini “shaken, not stirred”. Og hvis selveste 007 kan være maskulin, mens han drikker af et martiniglas, hvorfor kan I så ikke? Vi har fundet en espresso martini opskrift til jer, som vil få jeres herreaften til at ligne en fest!

Gode drinks til en herreaften: Bond, James Bond-stil

Når drengene er samlet, og der skal serveres drinks, kan det godt føles lidt usikkert at begynde at mixe cocktails. Det er da mere mandigt og maskulint med øl, vin eller shots. Men det behøver ikke at være sådan. 007 – James Bond selv – foretrækker sin Martini “shaken, not stirred”. Der er ingen tvivl om, at Bond, James Bond, er en mand med stil. Ikke mindst når det kommer til drinks. Og hvis selveste 007 kan være maskulin og cool, mens han drikker af et martiniglas, så kan I vel også? Her får du en af de bedste opskrifter på espresso martinis – så uanset om du vil imponere damerne eller bare have en god drink i hånden, er denne drink et rigtig godt bud!

Espresso Martini’ens historie

Faktisk har en espresso martini ikke noget til fælles med 007’s go-to drink (der er lavet af gin og vermouth) end glasset. Den består af lige dele vodka, kaffelikør og espresso, der bliver shaket med isterninger og serveret i et martiniglas med kaffebønner til pynt på toppen. Denne cocktail blev opfundet i 1983 i London af en bartender, der gerne ville lave en drink, der var både berusende og opkvikkende. Det lykkedes ham rigtig godt, for espresso martini’en er i dag en af de mest populære drinks.