Guide til barbering med barberknive

Mangler du nye barberknive? Måske du ikke er vant til at barber dig på anden vis? Der findes flere måder og redskaber til at barbere sig med. Nogen fortrækker at anvende en barbermaskine, mens andre foretrækker barberknive. Ved at læse nærmere, kan du blive guidet til, hvordan barberknive kan give dig en optimal barbering.

Sådan anvender du barberkniven

Førhen barberede mænd sig kun med barberknive, men trods barbermaskinens fremkomst, er det fortsat en trend. Hvis du ønsker en glat og jævn barbering, bør du overveje at købe barberknive.

De klassiske barberknive fås i forskellige designs og prisklasser. Vær opmærksom på, at prisen og kvalitet oftest hænger sammen, og du bør derfor overveje, hvor vigtig kvaliteten er for dig, og hvilket beløb du vil give. Læs nærmere og få tips til, hvordan du benytter barberkniven.

  • Når du skal barberer dig, så start med at skyl dit ansigt med vand, da dette blødgøre dit skæg og din hud.
  • Herefter påføres barberskummen.
  • Påbegynd barberingen i skægstubbens retning.
  • Anvend gerne aftershaver efter barberingen er færdiggjort for at undgå irritationer i huden.

Sådan plejer du din barberkniv

Det er vigtigt, at du vedligeholder og plejer din barberknive efter brug. Oftest kan klingen ved en traditionel straight razor ikke skiftes, og det er derfor vigtigt, at du efter at have færdiggjort barberingen rengøre den. Hvis du derimod ønsker en barberkniv, der kan skiftes, bør du overvej at købe en straight razor med shavette. Shavette gør bladet udskiftelig, så du kan udskifte det, når du føler, at der er behov for det.

  • Efter brug bør du skylle klingen, så den er ren for hår.
  • Tør den derefter af med et stykke papir. Her er vigtigt at sørger for, at den er helt tør.
  • Et godt råd er, at lægge den et sted på badværelset, hvor den undgår fugt.