Guide: sådan starter du din egen hudpleje rutine

I vintermånederne kan det knibe lidt med at holde huden ved lige. Det kan være hårdt for huden, når vejret bliver koldt og tørt, og derfor kan det være en god ide at hjælpe den lidt på vej. Den kan nemlig have brug for, at du passer og plejer den endnu mere end du normalt gør.

Som mand kan det være svært at få styr på, hvordan du sammensætter en hudplejerutine, der passer til dig. Hudpleje kan være kompliceret, og indeholde mange forskellige produkter og trin. Her kan du finde hoved og hale i hudplejeverdenen, og blive lidt klogere på, hvordan du vælger produkter.

Overvej før du køber

Før du begynder at investere i alle mulige forskellige produkter, så er det en god ide at overveje et par ting. Du skal for det første overveje hvilken hudtype du har. Oplever du tit at du har tørre pletter, så har du en tør hudtype og det vil gavne dig at vælge produkter der er egnet til lige netop det.

Hvis du oplever at din hud glinser, føles olieret, så har du en olieret hud, og skal vælge produkter beregnet til det. Man kan også have normal hud, hvor huden ikke hverken tør eller olieret eller kombineret hus, hvor den er begge dele.

Når du har fundet ud af din hudtype, så skal du også tænke over, hvor meget tid og lyst du har til at passe din hud. Du kan sagtens starte med kun at benytte et enkelt produkt morgen og aften eller vælge en hel pakke af produkter som muligvis kræver mere, men i virkelighed også kan give gode resultater. Se mere her.

De forskellige produkter

  1. Normalt starter man sin hudpleje rutine af med at vaske sit ansigt. Her findes der et hav af forskellige ”cleansere” som man kalder det. DU kan få nogle der er skum, eller nogle der er gel, men det vigtigste her er at finde den der passer en selv bedst.

  2. Efter cleanseren kan huden godt komme til at blive tør. Derfor skal du bruge en creme til at få fugtigheden tilbage i huden. Der findes også forskellige cremer, der egner sig til forskellige tidspunkter på dagen, eksempelvis dagcreme og natcreme.

  3. Udover disse to produkter, kan man også benytte en scrub. En scrub bruges til at skrabe døde hudceller af, så du ender med at have en dejlig blød hud. Dette bør dog kun gøres et par dage om ugen, da det kan være lidt hårdt mod huden.

  4. Hvis du ønsker endnu mere hudpleje, kan man bruge ansigtsmasker. Her findes der mange forskellige, der kan passe til lige det du har brug for. Hvis du vil minimere porer, kan du købe masker, der kan det, eller hvis du vil have glød til huden, kan du også få det.

Det er meget at starte med at tage hele rutinen lige til at starte med, men man kan altid starte småt og derefter bygge mere og mere på.