Forskellige typer af iværksættere

Der findes flere typer af iværksættere i verden i denne artikel kan vi kigge på 5 forskellige typer af iværksættere, se hvilken type du er.

Den innovative iværksætter

Passion, kreativitet og nytænkning er kendetegnet for denne type iværksætter. Tilhører du denne type iværksætter ser du garanteret en god forretning eller en god idé længe før alle andre. Du får garanteret en ny forretningsidé bare du træder ind i et nyt lokale, det er ikke sikkert du fører alle idéerne ud i livet, men idéerne fejler garanteret ikke noget.

Opfinder-iværksætteren

Denne iværksætter-type minder meget om den forrige iværksætter, men hvor den innovative iværksætter er mere i forhold til at lave en innovation forretning, er opfinderen typen mere den der opfinder forskellige typer af produkter.

Problem-knuser-typen

Denne iværksætter-type er typisk en helt almindelig person der har stået med et problem og tænkt: ”Det her må kunne gøres bedre”. Det kan være en husmor der stod og manglede et specielt rengøringsprodukt, eller arbejdsmanden der stod og manglede en ting som gør hans arbejde nemmere. De har altså haft en problem og løst det.

Filantrope-iværksætteren

Hvis du er denne iværksættertype, drømmer du højst sandsynligt om at gøre verden til et bedre sted, og det er typisk det der driver dig, i stedet for at tjene penge. Værdierne er gode, men husk at selvom dit mål er at gøre verden til et bedre sted skal du stadig tjene penge, hvis du vil gøre verden til et bedre sted, for ellers hjælper du ingen.

Den traditionelle iværksætter-type

Denne type er måske ikke typen der kommer med en banebrydende idé, men er mere typen der gerne vil være selvstændig og herre over sit eget arbejdsliv i stedet for et almindeligt lønmodtagerjob. Den traditionelle iværksætter eller selvstændig kan være muren der har sin egen biks, frisøren eller elektrikeren. Disse jobs er alle jobs vi kender, og du kan arbejde som lønmodtager eller starte op som selvstændig uden problemer.

Dette var vores bud på de 5 forskellige iværksætter-typer der findes, hvilken en er du?