Flere typer billeasing – fordele og ulemper ved leasingtyper

Leasing af biler har sine fordele ved, at du får en bil stillet til rådighed med det samme, uden at du skal betale hele bilen og dens registreringsafgift med det vons. Dette gælder uanset leasingtype, og hver form for leasing byder så på sine særegne fordele udover dette. Du kan overordnet finde bil leasing enten som finansiel leasing, operationel leasing eller splitleasing.

Overvej bil leasing som finansiel leasing

Har du styr på leasing af biler? Så ved du i hvert fald, hvad finansiel leasing er. Her som ved andre leasingtyper indgår du en leasingkontrakt, der giver dig brugsret over bilen i perioden, kontrakten løber, når bare du betaler af på bilen periodisk. Ved kontraktens udløb skal bilen sælges – til dig eller til en anden – til en nedskrevet restværdi aftalt ved kontraktens indgåelse.

Ved operationel leasing skal du ikke finde en køber

Ved operationel leasing skal du ikke ud at finde en køber til bilen, når leasingperioden er løbet ud. Du leverer blot bilen tilbage til leasingfirmaet, som så står med teten at sælge den. Denne type leasing giver dig ofte lukrative servicetilbud, men til gengæld er operationel leasing ofte dyrere end finansiel leasing, da leasingfirmaet påtager sig en større risiko ved den leasingtype.

Splitleasing til delt bilbrug

Splitleasing er til dig, der ønsker at lease samme bil både til brug i erhverv og privat. Her indgår du en aftale, hvilket du fx kan i Herning, hvor firmaet betaler leasingudgifter svarende til, hvor meget bilen bruges til firmabil. Bruger du bilen til erhverv 70 % af tiden, betaler firmaet 70 %.

Nærlæs altid leasingkontrakten

Hvilken leasingløsning er den rette til dig? Hvor du med kendskab til de tre hovedformer bliver klædt godt på til valg af leasingtype, vil der ofte være stor forskel på vilkår mellem individuelle leasingkontrakter selv inden for samme leasingtype. Nærlæs derfor altid leasingkontrakten.