Tre udfordrende aktiviteter du kan lave i naturen

Er du træt af, at træningen altid foregår inden for fitnesscenterets fire grå vægge? Har du lyst til at få ny inspiration til aktiviteter, hvor du kan få pulsen op og samtidig få frisk luft og flotte naturoplevelser? Hvis det lyder som noget for dig, så læs med her.

Du behøver nemlig ikke den store og dyre udstyrspakke for at få spændende og udfordrende oplevelser i naturen, det er bare på med træningsskoene og det rette tøj til vejret, så er du klar til nye oplevelser. Store naturområder som eksempelvis Rebild bakker i Nordjylland gemmer på et væld af aktiviteter, som du kan afprøve og selvom du ikke er den store outdoor-type.

I mange af landets skove og naturområder er der specifikke spor og ruter til mountainbikes. Lej eller lån en mountainbike og afprøv dine cykelevner. En tur på mountainbike er god motion for hele kroppen – og koncentrationen. Du kan ofte finde information om forskellige mountainbike-ruters længde og sværhedsgrad på naturområdernes hjemmesider.

Hvis du er træt af at løbe i byen eller generelt at løbe på asfalterede veje og stier, så skal du prøve trailrun. Her løber du gennem naturområder på grusstier, ofte i kuperet terræn. Det er en hård og udfordrende træningsform, der samtidig giver dig store naturoplevelser, som du ikke får ved at løbe i en by eller park. Mange steder afholdes også officielle trailrun-events, hvis du vil teste din form mod andre.

Ved større søer og åer, som eksempelvis Lindenborg Å i Rebild, kan du leje kanoer og kajakker og bruge et par timer på vandet. Det er en skøn og anderledes måde at se naturen på fra en anden vinkel end normalt, og samtidig få trænet kroppen mens man roer.