Tag ud og fisk med kammeraterne

Der er ikke noget som en dag ude på vandet med gode venner. Især ikke, hvis I har fiskestænger med. Fiskeri kan være en afslappende og hyggelig aktivitet, der samtidig er en god mulighed for at mødes og være sammen. Men der er nogle ting, du skal overveje, før I tager ud at fiske.

Vælg den rigtige sæson

Fiskebestanden ændrer sig alt efter sæsonen, og derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige sæson. Der kan være stor forskel på, hvor der er flest fisk af i vandet afhængig af sæsonen. I det nordlige Danmark er det f.eks. først fra slutningen af april, at åen begynder at fyldes op med fisk. Se her, og bliv meget klogere.

Få det rigtige udstyr

Hvis I skal ud at fiske, skal I selvfølgelig have det rigtige udstyr. Det gælder både stang, line, krog og agn. Men det er også vigtigt at have det rigtige tøj, som ikke klæber sig til kroppen, når det er vådt. Det er også en god ide at have noget godt fodtøj, da det er rart at have noget godt fodtøj, når man skal træde rundt i vandet.

Overvej vejret

Et andet vigtigt element er vejret. Det er en god ide at tjekke vejret på forhånd, hvis I skal ud at fiske. Det vil hjælpe jer med at forberede jer bedre på turen. Det er godt at have noget regntøj med, hvis det skulle blive regnvejr. Når I har tjekket vejret, er det en god ide at tage en paraply med, så I er sikre på at holde jer tørre.

Find et sted at fiske

Til sidst skal I selvfølgelig også finde et godt sted at fiske. Det er en god idé at finde et sted, hvor I har mulighed for at fange det, I leder efter. Tjek f.eks. lokale fiskeregler, så I har det rigtige kort, når I tager ud. Det er også en god ide at undersøge, hvilken type fisk der er, når I finder det sted, I vil fiske. Det er altid godt at have noget viden om det sted, I tager hen.